HARIS SILAJDŽIĆ SPOMINJE PLANSKE UVREDE BOŠNJACIMA: "Uništavanje državne zastave na Jahorini i kroatizacija otvorenja dionice autoputa u Hercegovini"

"Šutimo što 12% Hrvata bi da upravlja sa 33% radnih mjesta u BiH", upozorava Haris Silajdžić

  • Politika

  • 04. Sep. 2024  

  • 4

U protekla dva dana, naši sugrađani iz srpskog i hrvatskog naroda planski su priredili dvije uvrede Bošnjacima u BiH, objavio je večeras na svom Facebook profilu zastupnik Stranke za BiH u Federalnom parlamentu Haris Silajdžić.

"Prva, ona koja ima obilježje krivičnog djela, je uništavanje državne zastave na Jahorini od strane Eleka, direktora OC Jahorina.

Druga je kroatizacija otvorenja dionice autoputa u Hercegovini, koja je dotle kroatizirana da samo nedostaju katolički svećenici na otvaranju (a i to me ne bi iznenadilo).

Pitanje koje se postavlja je - zašto i jedna i druga strana smatra da to može i smije uraditi?

Odgovor je - zbog nas!

Oni će to uraditi svaki put jer mogu i smiju, pitanje je zašto mi to dozvoljavamo? Zašto se uvijek nađe neki Neka koji dozvoli i pristane na takvo otvaranje, i zašto pored poziva tužilaštvu nemamo drugog alata za kažnjavanje fašista?

Zašto niko u lancu Bošnjaka u AC i u Vladi FBiH nije zaustavio otvorenje dionice zbog jasne kroatizacije?

Zašto nijedan tužilac iz Sarajeva nije još isti dan pozvao Eleka u Tužilaštvo, te ga uhapsio zbog krivičnog djela?

Postavimo si pitanje - šta bi se desilo da na dionici autoputa koja će se otvoriti prema Vitezu Bošnjaci sazovu džemat, i da tako otvorimo dionicu?

Još dan prije bi HDZ sazvao sabore, krenula bi podmićivanja i lobiranja u EU kako su ugroženi i šikanirani i tako redom.

A mi šutimo, jer u Čapljini i Stocu godinama nema predsjedavajućeg OV, jer bi morao biti Bošnjak.

Šutimo što 12% Hrvata bi da upravlja sa 33% radnih mjesta u BiH.

Šutimo kad u Rs ministre Bošnjake izaberu iz šešira Dodikovih nazovi Bošnjaka.

Šutimo kad se našim parama gradi Prointer. Šutimo na naštimanu digitalizaciju.

Dobijamo direktorska mjesta bez da imamo agendu koje se moramo držati.

U UIO Bošnjak ne upravlja ni raspodjelom toalet papira. Barem 50% para tamo su naše.

Zrno po zrno, ispuštamo državu iz ruku jer nemamo stava.

Više smo vlasti imali svaki dan unazad 30 godina nego danas, zato što puštamo i nadamo se da će naše pravo jer smo bili žrtve mnogo više drugi neko prepoznati i dati nam ono što nam pripada. E pa neće!

Ono što Dodik i Čović znaju je da pravde nema. Pravo se otima i uzima, ko ćuti i čeka da mu neko nešto da, oduzme mu se i ono što mu pripada.

Za pravdu se ne šalju dopisi! Za pravdu se ne da ni fening u kladionice i nađe se način da Eleku (kojem inače 60% gostiju dolazi iz Sarajeva) gosti ne dođu do Jahorine.

Za pravdu se bori, a ne čeka da ti se udijeli", poručio je Silajdžić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...