DOK NUB PROPADA, DIREKTOR NIJE ZABORAVIO NA SEBE: "Ismet Ovčina danas otišao u penziju, samoinicijativno sebi isplatio..."

(...) otpremninu iako za to nije bilo novca.

  • Mini market

  • 06. Sep. 2024  06. Sep. 2024

  • 0

Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke (NUB) Bosne i Hercegovine, s današnjim danom je otišao u penziju, saopćilo je Vijeće uposlenika NUB-a. 

Međutim, dodaju, samoinicijativno je sebi isplatio otpremninu iako na računu institucije nije bilo novca za tu namjenu. Istovremeno, zaposlenici nisu dobili plaću za august jer nema dovoljno sredstava.

"Nakon višemjesečne borbe NUBBiH sa kojom je upoznata cjelokupna javnost, vezano za rješavanje pravno-finansijskog statusa institucije, ali i odlaska u penziju direktora Ismeta Ovčine, zaključno sa današnjim danom, 6. septembra 2024. godine, obavještavamo javnost da je Ovčina otišao u penziju, nakon punih 19 godina mandata.

Napominjemo, uposlenici nisu dobili augustovsku platu, jer na računu NUBBiH nema dovoljno sredstava, međutim Ismet Ovčina je samostalno i samoinicijativno isplatio otpremninu za odlazak u penziju, iako na računu institucije nije bilo sredstava za ovu namjenu.

U svakom slučaju, smatramo da je ovaj postupak Ovčine bio krajnje nekorektan i nemoralan prema uposlenicima", istaknuto je u saopćenju Vijeća uposlenika NUB-a. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...