PODRHTAVANJE TLA: I dalje trese na istom mjestu, nešto iza 19 sati zabilježen zemljotres u blizini...

Kod mjesta Čarođe, u blizini Nikšića.

  • Regija

  • 06. Sep. 2024  

  • 0

Zemljotres jačine 3.4 jedinice Rihterove skale registrovan je večeras kod mjesta Čarođe, u blizini Nikšića, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

Iz ZHMS su naveli da je Sektor za seizmologiju zemljotres registrovao u 19.10 časova sa epicentrom na pet kilometara (km) jugozapadno od Čarođe.

“Jačina zemljotresa u hipocentru (žaristu) iznosila je 3.4 jedinice Rihterove skale, sto odgovara epicentralnom intenzitetu od IV-V stepeni Merkalijeve skale (MCS)”, naveli su iz Zavoda.

Prema preliminarnim podacima obrade, žariste ovog zemljotresa locirano je na dubini od 14 km.

“Na osnovu teorijskog modela makroseizmickog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne stete u epicentralnom podrucju”, naveli su iz ZHMS-a, prenosi Antena M.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...