DENIS BEĆIROVIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI AKADEMIKA SLAVE KUKIĆA: "Ostavio je neizbrisiv trag na društvenoj sceni"

Slavo Kukić, akademik i sociolog, preminuo je danas u 71. godini.

  • Vijesti

  • 07. Sep. 2024  07. Sep. 2024

  • 0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je saučešće povodom smrti akademika Slave Kukića.

- S tugom sam primio vijest o smrti akademika Slave Kukića. Svojim naučnim i akademskim radom, te britkim analizama političke stvarnosti i stanja u Bosni i Hercegovini, ostavio je neizbrisiv trag na društvenoj sceni. Pamtit ćemo kao čovjeka visokih moralnih načela i intelektualca prepoznatljivog po slobodnom prosuđivanju i djelovanju. Izjavljujem iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su imali čast poznavati akademika Slavu Kukića, navodi se u saopćenju Bećirovića.

Podsjećamo, Slavo Kukić, akademik i sociolog, preminuo je danas u 71. godini.

Slavo Kukić rođen je 1954. godine u Vinjanima, Posušje. U februaru 1977. godine je na Fakultetu političkih nauka Sarajevo stekao zvanje diplomiranog politologa, 1983. godine na interdisciplinarnom poslijediplomskom studiju Sveučilišta u Sarajevu titulu magistra društvenih znanosti te, na koncu, u studenom 1986. godine na Fakultetu političkih znanosti titulu doktora socioloških nauka.

Radni vijek započinje 1977. godine kao stručni suradnik u SO-e Posušje, potom kao rukovoditelj Marksističkog centra, a od 1980 godine je u obrazovanju – srednjem, a potom visokom. U Srednjoškolskom centru u Posušju je radio kao profesor, a zatim i kao direktor. Sredinom 1987. godine je izabran na funkciju predsjednika Izvršnog odbora SO-e Posušje, a nakon toga, 1992. godine odlazi na Ekonomski fakultet u Mostaru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...