KOMPLETNA LISTA OSVAJAČA: Ovo su najuspješnije nacije na Paraolimpijadi u Parizu

Najuspješniji su Kinezi sa 220 medalja pri čemu 94 zlata, 76 srebrenih i 50 bronzanih medalja.

  • Sport

  • 08. Sep. 2024  

  • 0

Nakon što su posljednjeg dana Paraolimpijskih igara u Parizu održane maratonske utrke u sve četiri kategorije, poznata je i konačna tabela medalja.

Najuspješniji su Kinezi sa 220 medalja pri čemu 94 zlata, 76 srebrenih i 50 bronzanih medalja.

Drugi su Britanci sa 124 medalje pri čemu 49 zlata, 44 srebra i 31 bronzom.

Amerikanci su treći sa 36 zlata, 42 srebra i 27 bronzi za ukupno 105 medalja.

Bosna i Hercegovina sa dvije srebrene medalje, zauzima 70. mjesto od 79 reprezentacija koje su osvajale medalje. Inače, na Paraolimpijskim igrama učestvovalo je 168 zemalja. Listu svih osvajača medalja pogledajte OVDJE.

Paraplivač Ismail Barlov donio je radost BiH, kada je sa samo 13 godina postao osvajač srebrene medalje u disciplini 50 metara prsno. Srebrom su se okitili i reprezentativci Bosne i Hercegovine, nakon što su poraženi 3:1 u finalu protiv Irana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...