OŠTRA PORUKA IZ ŠVEDSKE: "Glas na izborima za čovjeka kome je korumpirani sistem uzeo sve"

Istinski borci za socijaldemokratiju su bili Willy Brandt, Olof Palme, Nijaz Duraković, a Nermin Nikšić to nije

  • Mini market

  • 09. Sep. 2024  

  • 0

Katkad čovjek postane nešto, kad više ne želi ne postati ništa, kazao je svojevremeno veliki njemački državnik i kancelar Willy Brandt. Njegove riječi citirao je ugledni Banjalučanin iz Švedske Edin Osmančević, koji se javio redakciji portala Ljudski.ba kako bi otkrio kome ide njegov glas na lokalnim izborima narednog mjeseca.

"I ovog puta, kao što sam to ranije radio iskoristio sam svoj glas da pokušam mijenjati političku klimu u mojoj rodnoj Banjaluci!

Na jučerašnjem predizbornom skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci održan, na kome je prisustvovao i predsjednik stranke Nermin Nikšić istaknuto je kako stranka očekuje da nakon 23 godine vrati  odbornike u gradsku Skupštinu odnosno osvajanje  6.000 glasova i dva odbornika u Skupštini grada?

Moj glas Nikšiću nećete dobiti! Niste ga zaslužili jer ste se pretvorili u stranku “uhljeba”!

Mi koji smo bili na vašoj listi na prethodnim izborima jako dobro znamo o čemu govorimo! Socialdemokratija nije populizam u koga ste je pretvorili. Ona nije niti nauka već umjetnost jer se živi u svakodnevnom životu i za nju se doživotno boriš!

Gradski odbor SDP-a je na žalost “stranka od papira” bez istinskog političkog angažmana i rada na terenu oformljena kako bi se pojedincima “uhljebima” obezbjedila radna mjesta! U njoj se slušaju instrukcije dva lica bez demokratskog odlučivanja organa stranke  kojih u praksi ne postoje! 

U januaru ove godine Ana Starčević je predstavljena kao “mlada nada SDP-a” čiji je “san bolja BiH”. Šest mjeseci kasnije za ovu mladu nadu banjalučkog SDP-a i Vojina Mijatovića raspisan je konkurs u BH Telecomu.

U sistemu BH Telecoma, prema informacijama Istrage, Ana Starčević je dužnik. Nije uredno plaćala račune. Ni svoje niti račune firme gdje je donedavno bila odgovorno lice. I zato je protiv nje podnesena tužba. Ali kako ova mlada nada SDP-a iza koje stoje Vojin Mijatović i Saša Grbić sanja bolju BiH, odlučeno je da je zaposle u BH Telecomu.

Da li se ovako “ praktikuje” socijaldemokratija?

Sirovinu je najteže uvjeriti da je - sekundarna!

Istinski borci za socijaldemokratiju su bili Willy Brandt, Olof Palme, Nijaz Duraković,  jer su bili prepoznati po svom djelu, poštenju i dobru koje su učinili!

Da bi se vratili socijaldemokrati biračima moraju ponuditi privlačniju i vjerodostojniju viziju dobrog društva od one koju zagovara nacinalističko fašistička desnica. Imaju li socijaldemokrati nešto bolje za predložiti umjesto što su skrenuli udesno te se utopili u njihovu retoriku?

Zar sve veće etničke i ekonomske podjele u državi, diskriminacija, pad životnog standarda - dakle onih tema koje predstavljaju srž socijaldemokratske ideologije - nisu rezultat SDP-ovog lošeg rada ili bolje rečeno nerada?

I ja bih volio Nermine da smo svjetski prvaci u fudbalu kao što bi Ti želio da osvojiš 6000 glasova u Banjaluci za što je potreban kvalitet, vizija, rad, jedinstvo, solidarnost  i požrtvovanost. 

Dakle, da sumiramo Nermine: “Samo na mlinu koji radi nema paučine!”

alt

I na kraju da dodam: Dajem svoj glas Davoru Dragičeviću za gradonačelnika Banjaluke, iako ga vaša partija nije podržala! Zašto? Zato što mu je nepravda i korumpirani sistem uzela ono najdragocjenije u životu - dijete, zato što svojom hrabrošću pokazuje kako treba se boriti za pravdu i zato što se za pravdu bori tako što se bori za pravnu državu BiH!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...