JADRANKA KOSOR OVAKO VIDI STVARI: “Glas za Primorca glas je za Plenkovića i njegovo nastojanje da bude potpuni gospodar Hrvatske”

Ona također ističe da Primorac nema što izgubiti te smatra da bi se Vlada trebala odmaknuti od kampanje.

  • Regija

  • 10. Sep. 2024  

  • 0

"Plenković je nezadovoljan, vjerojatno ga puno stvari nervira, u HDZ-u sigurno ima onih koji rogobore ‘zar nismo mogli izabrati našeg, stranačkog kandidata, a ne nekog tko je ugrozio našeg kandidata 2009.’. I sada i jučer prmeijer u središte pažnje pokušava vraćati temu oko helikopetra zbog predsjedničkih izbora i nelagodno ga je gledati ga nezadovoljnim jer mediji to ne drže neprestano u fokusu", komentirala je bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor na koju će kartu igrati predsjednik Zoran Milanović.

Osvrćući se na predsjedničke izbore i dosadašnju kampanju Dragana Primorca, bivša premijerka Jadranka Kosor gostujući na N1 televiziji rekla je kako kampanju do sada vodio Andrej Plenković, a ne Primorac koji je zapravo kandidat.

"Mislim da je ovo za Plenkovića jako tricky situacija o kojoj bi trebao dobro promisliti. Do ovog trenutka on vodi kampanju i preuzima taj teret, iz HDZ-a lansiraju teme za koje misle da će zaokupiti javnost poput Milanovićeve vožnje helikopterima, a predsjednički kandidat je u sjeni.

To je za Plenkovića opasna situacija jer, ako nestranački kandidat kojeg je gurnuo kao stranačkog izgubi izbore, onda će se sav teret odgovornosti koncentrirati na onog tko je vodio kampanju, a to je do ovog trenutka Plenković pa se može reći da je glas za DP zapravo glas za AP, odnosno da je glas za Dragana Primorca glas za Andreja Plenkovića i njegovo nastojanje da bude potpuni gospodar Hrvatske", smatra Kosor.

Ona također ističe da Primorac nema što izgubiti te smatra da bi se Vlada trebala odmaknuti od kampanje, prenosi tportal.

Anušićeva najava o izmjeni zakona

Osvrnula se i na najavu ministra obrane Ivana Anušića koji je nedavno poručio da će tražiti izmjene Zakona o službi u oružanim snagama. Kosor smatra da to pokazuje da u HDZ-u vjeruju da će aktualni predsjednik Zoran Milanović pobijediti na izborima.

"Ovo s Anušićem i tom najavom pokazuje dvije stvari koje je Anušić očito nesvjesno otkrio, iako je rekao da je o tome razgovarao s premijerom. Ako bi oni sad mijenjali zakon da dokinu i ovo malo ovlasti predsjednika koji je Vrhovni zapovjednik, to znači da vjeruju da će Milanović pobijediti jer ne bi to svom kandidatu činili."

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...