KONAKOVIĆ NE VJERUJE NIKOME: Poslao rođaka da tajno snimi sastanak vlastite stranke? (VIDEO)

Zadatak Mirze Konakovića je očigledno bio da pokvari atmosferu na sastanku neugodnim pitanjima (što je on i učinio), ali i da tajno snimi ovaj sastanak, kako bi taj snimak poslužio za obračune unutar struktura NiP-a. Ali, taj plan je pokvaren kada su procurili detalji sa sastanka. 

  • Mini market

  • 10. Sep. 2024  11. Sep. 2024

  • 0

Detalje sa sinoćnjeg sastanka predstavnika Općinskog odbora NiP Centar kojeg je predvodio Jasmin Ademović i kandidata DF-a za načelnika Općine Centar Dennisa Gratza koje je danas objavio sarajevski portal Istraga potvrdio je večeras tajni snimak sa tog sastanka koji je objavio portal Raport, blizak vrhu stranke Naroda i pravda. 

Podsjećamo, portal Istraga je danas otkrio kako je lider NiP-a Elmedin Konaković, po saznanju o održavanju ovog sastanka, na isti poslao svog rođaka i kandidata NiP-a za Općinsko vijeće Centar na predstojećim lokalnim izborima Mirzu Konakovića.

Zadatak Mirze Konakovića je očigledno bio da pokvari atmosferu na sastanku neugodnim pitanjima (što je on i učinio), ali i da tajno snimi ovaj sastanak, kako bi taj snimak poslužio za obračune unutar struktura NiP-a. Ali, taj plan je pokvaren kada su procurili detalji sa sastanka. 

“Pustite vi lokal. Recite mi da li smatrate da je naš predsjednik narko diler?”, upitao je Mirza Konaković.

Jasmin Ademović se brzo snašao rekavši da takvo pitanje nije postavljeno nijednom drugom kandidatu s kojim je OO NiP Centar obavio razgovor te da nije uredu da na njega odgovara Gratz.

U video prilogu pogledajte tajni snimak sa sastanka u prostorijama NiP-a: 

POZADINA CIJELOG SLUČAJA

Sinoćnji sastanak predstavnika Općinskog odbora NiP Centar kojeg je predvodio Jasmin Ademović i kandidata DF-a za načelnika Općine Centar Dennisa Gratza doveo je do eskalacije dugo tinjajućeg sukoba unutar struktura NiP-a, frakcija koje predvode Kemal Ademović i Aljoša Čampara, objavio je danas portal Istraga

Čampara i Kemal Ademović od ranije vode bitku za kontrolu sigurnosnog sektora, u kojoj je pobjedu odnio Kemal Ademović jer je uspio preko sebi bliskih stranačkih struktura smijeniti komesara MUP-a Kantona Nusreta Selimovića, ali i progurati Enesa Karića za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Sukob se sada prelio i na pitanje podrške kandidatima za načelničke funkcije u općinama Kantona Sarajevo.

Dok Čampara podržava Srđana Mandića u nastojanju da obnovi mandat za načelnika Općine Centar i kandidatkinju SDP-a za načelnicu Općine Novo Sarajevo Benjaminu Karić, Kemal Ademović stoji na suprotnoj strani.

Lider stranke, Elmedin Konaković, dugo je balansirao između njih dvojice u nastojanju da smiri tenzije i spriječi rasulo unutar stranke, ali je u konačnici stao uz Čamparu, a što je još jednom potvrdio sastanak održan u prostorijama OO NiP Centar.

Uprkos suprotnom stavu lidera stranke, OO NiP Centar ne želi dati podršku Mandiću, a što je bio i povod sastanka s Gratzom jer OO NiP Centar još uvijek nije odlučio kome će dati podršku za načelničku funkciju, objavio je portal Istraga

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...