VELIKI ISKORAK U KARIJERI: Reprezentativka BiH postala jedna od najplaćenijih nogometašica s Balkana

Nakon značajnog povećanja ugovora poslije samo šest mjeseci s Interom, Milinković je poručila kako joj je to dodatna motivacija, prenosi Mondo.

  • Sport

  • 11. Sep. 2024  

  • 0

Poslije sjajne polusezone u Seriji A, Marija Ana Milinković je danas potpisala novi ugovor sa Interom i postala jedna od najplaćenijih igračica ikada s prostora Balkana. Novi trogodišnji ugovor s italijanskim gigantom je potvrda fantastičnog talenta reprezentativke Bosne i Hercegovine.

Nakon značajnog povećanja ugovora poslije samo šest mjeseci s Interom, Milinković je poručila kako joj je to dodatna motivacija, prenosi Mondo.

“Presretna sam. Za mene je ovo dodatna motivacija da nastavim da se i dalje dokazujem. Znam da mogu još više i još bolje. Od trenutka kada sam stigla u Milano, sve je išlo tako brzo. Uživam u svakoj utakmici i osjećam da sam dio nečeg velikog”, rekla je bh. nogometašica.

Inter je u prvom kolu savladao Sampdoriju sa ubjedljivih 5:0. Ove sezone će važiti za jednog od glavnih kandidata za titulu.

“Ove sezone smo zaista u odličnoj formi. Mislim da imamo sve što je potrebno da se borimo za titulu. Na terenu se osjećam odlično, posebno uz podršku saigračica i stručnog štaba, što mi daje dodatno samopouzdanje. Svaka pobjeda nam uliva još više vjere u ono što radimo i nadamo se da ćemo nastaviti ovako. Cilj nam je uvijek borba za vrh tabele i ja ću uvijek dati sve od sebe da Inter bude tamo gdje zaslužuje”, kaže Milinković s osmijehom.

U Interu ne kriju zadovoljstvo zbog novog sporazuma s bh. igračicom.

“Marija je već sada jedan od nosilaca naše ekipe. Od samog dolaska pokazala je nevjerovatan nivo posvećenosti i profesionalizma, što se jasno vidi na terenu. Svi u klubu je obožavamo kao osobu, a njena zrelost u igri i liderstvo daju nam sigurnost da će vrlo brzo postati jedna od najboljih evropskih igračica. Njena energija i želja za napredovanjem su nevjerovatne i s njom smo uvjereni da smo na pravom putu ka velikim uspjesima", izjavio je Leonardo Bonomi, sportski direktor Intera.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...