CARLO ANCELOTTI IZNIO VRLO KONKRETNE ZAMJERKE NOVOM FORMATU LIGE PRVAKA: "Ako nadležni ovo ne shvati, onda..."

Ancelotti, čija ekipa igra protiv Stuttgarta od 21 sat, rekao je novinarima da se zalaže za manji broj utakmica kako bi se smanjio broj povreda igrača i poboljšala kvaliteta igre.

  • Sport

  • 17. Sep. 2024  

  • 0

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti kritikovao je veliki broj utakmica na rasporedu u novom formatu Lige prvaka, čije se prve utakmice igraju u utorak.

Ancelotti, čija ekipa igra protiv Stuttgarta od 21 sat, rekao je novinarima da se zalaže za manji broj utakmica kako bi se smanjio broj povreda igrača i poboljšala kvaliteta igre, prenose francuski mediji koji pomno prate događanja u Real Madridu otkad je u taj klub prešao francuski igrač Kylian Mbape.

“Ako nadležni organi ne počnu misliti da se igrači povređuju jer igraju previše, onda imamo problem. Tražim da se smanji broj utakmica kako bismo imali bolja takmičenja”, rekao je Ancelotti.

I drugi nogometni klubovi negodovali su zbog povećanog broja utakmica, dok je sindikat igrača tražio da se pronađe rješenje za smanjenje pritiska na igrače.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...