KASNO JE ZA SVE: Amerikanci žale za odlaskom Bajraktarevića u reprezentaciju BiH -“Ovo je veliki gubitak za nas.."

Bajraktarević je inače najmlađi debitant za BiH u takmičarskim utakmicama ikad.

  • Sport

  • 12. Sep. 2024  12. Sep. 2024

  • 1

Esmir Bajraktarević (19) rastužio je američku publiku odabirom da igra za Bosnu i Hercegovinu.

“Ovo je veliki gubitak za nas”, kazao je Filippo Silva čiji kanal o američkoj “soccer” reprezentaciji prati više od 60.000 ljudi.

“Rekao sam prije, a ponovit ću. Od svih nadolazećih talenata američke reprezentacije on je bio među najvećim, potpuno drugačiji igrač od ostalih”, kazao je.

Bajraktarević je nastupao za sve selekcije SAD-a, no nakon lobiranja Zvjezdana Misimovića i Emira Spahića na kraju se odlučio nastupati za zemlju svojih roditelja.

Na debiju protiv Nizozemske napravio je sjajnu asistenciju, a zatim je i protiv Mađarske, nakon što je ušao u igru, bio je vrlo dobar.

Nakon utakmice protiv Nzozemske Bajraktarević je podijelio svoje utiske.

"Bilo je dobro. Drago mi je što sam asistirao za Džeku. Rezultat nije kakav smo željeli, ali bit će bolje. Bilo je dobro", rekao je Bajraktarević.

"Ja samo želim da igram svoju igru i pokažem nešto novo, kao i da pomažem timu da pobjeđuje. To je to", dodao je mladi igrač New England Revolutiona.

Kaže da u životu nikada nije osjetio nešto slično kao kada je ulazio na teren.

"Kada sam ulazio na teren, osjetio sam nešto što nisam nikada u životu. Kada sam vidio kako navijači skaču... To je nešto posebno. O ovome sam sanjao kad sam bio mali. Ovo je nevjerovatno za mene. Puno sam sretan", zaključio je Bajraktarević.

Bajraktarević je inače najmlađi debitant za BiH u takmičarskim utakmicama ikad.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...