KAO ŠTO SU I NAJAVILI METEOROLOZI: U Sloveniji pao snijeg, zabijelio planinski prevoj Vršič (FOTO)

Hladna fronta stigla je do sjevera Slovenije.

  • Vijesti

  • 12. Sep. 2024  12. Sep. 2024

  • 0

"Prvi snijeg. Hladna fronta stigla je do sjevera Slovenije, snijeg već pada na Vršiču", napisala je ekološka agencija na platformi  X, uz fotografiju. 

Sloveniju su zahvatile obilne padavine. U jutarnjim i ranim jutarnjim satima nevrijeme sa jačim pljuskovima bilo je uglavnom u zapadnoj i južnoj Sloveniji, pokazuju podaci Slovenačke agencije za okoliš (Arso).

Ukupno je najviše padavina palo na jugozapadu zemlje. Zbog obilja kiše na Primorju je bilo mnogo problema u saobraćaju, oborinska voda je poplavila podrume i prostorije, o čemu možete više pročitati ovdje.

U većem dijelu zemlje pada kiša i tako će biti cijeli dan. Hladni front je već stigao sa sjeveroistoka, vjetar je duvao sa sjevera.

Na Vršiču (1.611 metara), koji je najviši slovenački putni prijevoj, pada snijeg. Arso je objavio i fotografiju sa top web kamere na društvenoj mreži X. To znači da je zimska oprema već obavezna za vožnju preko Vršiča, piše N1.

Prvi snijeg u komšiluku". Zabijelio se planinski prevoj Vršič u Sloveniji naveli su i na stranici BH Meteo u fotografiju Slovenačke agencije za okoliš (Arso).

Prvi snijeg u komšiluku". Zabijelio se planinski prevoj Vršič u Sloveniji  Foto: Arso

Objavljuje BHMETEO.baČetvrtak, 12. rujna 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...