PRVA DAMA FRANCUSKE NA METI KRITIKA: Pojavljivanje Brigitte Macron u "Emily u Parizu" bilo je greška?

71-godišnja Brigitte Macron u seriji je glumila samu sebe.

  • Show

  • 13. Sep. 2024  13. Sep. 2024

  • 0

Na Netflix je u četvrtak stigao drugi dio serije "Emily u Parizu", a u jednoj od epizoda gostujuću ulogu ima i Brigitte Macron. Prva dama Francuske glumi samu sebe, a podrška koju je u seriji dala Emily mnogima se nije svidjela. Tvrde da je Francuskinja ovime dala zeleno svjetlo klišejima kojima su prikazani Francuzi, što mnogima nije po volji.

Prva dama Francuske iznenadila je obožavatelje serije "Emily u Parizu" svojim pojavljivanjem u popularnoj seriji. Brigitte Macron tako se pojavila u drugom dijelu četvrte sezone serije koja je u četvrtak stigla na Netflix.

Nije tajna da je serija o Amerikanki u Parizu privukla ogroman interes gledatelja svojim pristupom modi, ali i čarobnom Parizu koji je svojim čudesnim kulisama upotpunio seriju i dao joj posebnu čar. 

Iako je serija izazvala kritike zbog prikazivanja stereotipne slike Pariza i Parižana, supruga francuskog predsjednika dala je veliku podršku seriji u kojoj glavnu ulogu igra Lily Collins.

71-godišnja Brigitte Macron u seriji je glumila samu sebe, ali i jasno izrekla podršku junakinji Emily koja je, osim marketinške stručnjakinje, i influencerica koja na društvenim mrežama pokazuje ljepote života u glavnom gradu Francuske.

Brigitte Macron voli seriju "Emily u Parizu"


"Ona je velika obožavateljica serije i s velikim je humorom prihvatila njezino spominjanje u prvoj sezoni", komentirala je Collins osvrćući se na prvu sezonu kada se Macron spominje kao obožavateljica influencerice koja ne Instagramu izražava razočaranje što je francuska riječ za vaginu, le vagin, muškog roda.

"Snimanje s njom bilo je i čast i pravi užitak", rekla je Collins koja u seriji s Macron snima selfie i objavljuje ga na Instagramu, uz objavu koja uključuje hashtag #makeiticonic, slogan iz nastojanja predsjednika Macrona da privuče strane ulagače u Francusku, prenosi Tportal.

Osim što se sjajno snašla na snimanju, prva je dama odlučila nositi svoju odjeću te tako utjelovila originalni francuski chic po kojem je poznata.

Kao i obično, podijeljeni su dojmovi i na novu sezonu, ali i na pojavljivanje Brigitte Macron u seriji. Korisnici društvenih mreža ističu kako se serija s vremenom pretvorila u političku propagandu, a Francuskinji su zamjerili podržavanje klišejiziranog prikazivanja francuske kulture.

"Francuzi ne podnose Macrona ili njegovu ženu, koja greška u izboru", "Igra loše za bivšu profesoricu pozorišta", neki su od komentara gledatelja koji nisu podržali ovu hrabru odluku 71-godišnjakinje, no neki su ipak istaknuli kako je ovaj potez baš cool.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...