SADA SE IMAJU NA FACEBOOKU: Kako danas izgledaju Braco i Seka sa legendarne čokolade?

Tokom postojanja bivše Jugoslavije bile su među najpopularnijima, a i danas ih mnogi vole.

  • Show

  • 17. Sep. 2024  

  • 0

Čokolade Seka i Braco počele su se proizvoditi u Hrvatskoj krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća zahvaljujući kompaniji Zvečevo.

Tokom postojanja bivše Jugoslavije bile su među najpopularnijima, a i danas ih mnogi vole. Na početku je postojao samo jedan proizvod – Mliječna čokolada s djevojčicom na pakiranju.

Ljudi su je prozvali Seka, a naziv je ubrzo službeno promijenjen prema toj nadimku. Kasnije su u asortiman dodali i Bracu.

altKupindo

Kroz godine se omot mijenjao mnogo puta, a početkom 90-ih godina prošlog stoljeća na njemu je bilo moguće vidjeti fotografije dječaka i djevojčice.

Seka sa čokolade je Tea Agbaba koja je danas u tridesetim godinama i već neko vrijeme živi van Hrvatske.

Braco je Dan Babić.

I Braco i Seka izabrani su jednom od vrtića.

“Na jesen sam krenuo u školu i jednog dana u septembru stigao sam kući, a majka Nada mi je rekla da me žele slikati za čokoladu Braco. Bio sam toliko iznenađen”, rekao je za 24sata.

Ugovor sa Zvečevom donio mu je 126 tadašnjih njemačkih maraka.

Teu je vidio na fotografisanju i nikada više. Pronašao je nedavno na Facebooku.

(24sata.hr)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...