SERGEJ TRIFUNOVIĆ NAKON ŠTO JE UHAPŠEN U HRVATSKOJ: "Jel možete da me razmijenite za Severinu"

Nakon što je Sergej Trifunović uhapšen sinoć na graničnom prelazu Bajakovo prilikom ulaska u Hrvatsku, on je danas saslušan u splitskom sudu.

  • Show

  • 17. Sep. 2024  17. Sep. 2024

  • 0

Glumac Sergej Trifunović oglasio se nakon što je uhapšen u Hrvatskoj.

On je na Instagramu napisao:

"Oh kako mi nedostaju oni dani kad izađeš uveče u Londonu na jedno piće i probudiš se u Maroku", napisao je kratko Sergej citirajući Peter O’Toolea.

Nedugo nakon toga na X-u je objavio: "Jel možete da me razmenite za Severinu?"

Hrvatska pjevačica Severina Vučković prošle sedmice je privedena na srbijanskoj granici. Privela ju je tamošnja policija jer je navodno davala "neke sporne izjave u medijima".

Nakon što je Sergej Trifunović uhapšen sinoć na graničnom prelazu Bajakovo prilikom ulaska u Hrvatsku, on je danas saslušan u splitskom sudu.

Glumac je saslušan na Županijskom sudu u Splitu. Saslušanje je trajalo više od dva sata, a sudija ga je prekinuo, oduzeo mu pasoš i izrekao mjere predostrožnosti, pišu hrvatski mediji.

Policija je optužnicom tražila novčanu kaznu od 1.000 eura za prekršaj iz člana 5. i 30 dana zatvora za prekršaj iz člana 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prenose dalje hrvatski mediji.

Iako je prvo najavio da će dati izjavu, nakon razgovora sa advokatom Ivankom Šamijom, više nije razgovarao sa medijima, a ubrzo je sjeo u taksi i napustio sud, piše Blic.

Kako je ranije prenijela zagrebačka N1 TV., Trifunović je priveden zbog objave "neprimjerenog sadržaja", kojim je ujedno na "grub način omalovažavao policiju i policijske službenike", navodeći da su mu splitski policajci iznudili preko hiljadu eura. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...