DODIK NAKON ROČIŠTA OPLEO PO TUŽIOCIMA: "To su ljudi s dna kace, svašta bih im..." (FOTO)

Smatra da će tužioce koji vode predmet protiv njega na kraju biti sram.

  • Vijesti

  • Prije 23h  Prije 23h

  • 3

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obratio se novinarima nakon današnjeg ročišta u procesu koji se vodi protiv njega i direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića u Sudu BiH.

Na početku je ponovio svoj raniji stav da Christian Schmidt ni po Ustavu BiH, ni po Ustavu RS-a, ni po bonskim ovlaštenjima, nema pravo da se miješa u zakonodavne postupke i dodao da je to danas jasno rečeno.

"On ne može nametnuti zakon, ne može zaustaviti zakon, a sve se to ovdje dešava. Možete misliti pod kakvom farsom je ovo jadno Tužilaštvo. Gube ogromne sate u besmislu koje se zove ovaj proces. Ovo hrani neku zlu aždaju u Federaciji kojoj je važno samo da Dodik dolazi i da se oni hrane tim dolaskom, a mi ovdje dolazimo da jasno pokažemo koliko je to besmisleno. Šta reći? Od počletka smo znali da je ovo politički motivisano. Ovdje je i danas potvrđeno da nema zvaničnog postavljanja Schmidta za visokog predstavnika. Nema te odluke. A, mi vodimo proces, nevjerovatno", kazao je Dodik.

Smatra da će tužioce koji vode predmet protiv njega na kraju biti sram.

"Ali, objašnjavat će to sa 'morali smo', a to moranje je da im je bilo zapriječeno. U BiH imate sud i tužilaštvo a nema ga u Ustavu. To je nametnuo visoki predstavnik. Potpuno je besmisleno da ja ovdje sjedim, ne znam ni što sam došao".

Kazao je da u ovom procesu samo on i Lukić nemaju problem.

"Imaju ga Tužilaštvo i Sud. Oni imaju ozbiljan problem, ne samo politički nego i pravni, ali i ljudski. Neću da ispadne bilo kakva prijetnja, ali ne znam ja kako mogu da hodaju oni koji krše zakone. Ne znam ja kakva je njihova savjest, kakvi su to tužioci. Ili su dobro plaćeni ili zbog neke svoje male karijere to žele... Jedna od najbesmislenijih institucija je ovo tužilaštvo, a od onih najlošijih ljudi, s dna kace, loših pravnika, to su upravo oni. Svašta bih im rekao, imam vokabular... Ovaj narod izvode ovdje svojom glupošću. Ja sam davno odbranjen", kazao je.

Navodi da je cilj onih koji vode proces protiv njega da on postane "kao priča, da ga zaustave prije izbora, pa imat će prostora opozicija da djeluje".

"Mi ćemo dobiti 70 posto opština i gradova u RS-u, s koalicionim partnerima i više od toga. Kako mislite da idete protiv toga?", upitao je na kraju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...