STEVANDIĆ BEZ IMALO SRAMA: "Srebrenica je bila odmazda nad muslimanskim vojnicima za ubijanje civila u Kravici"

Kako je naveo, "u Federaciji BiH postoji namera da se tragedija u Srebrenici i rezolucija naplaćuje, poručivši da se naplaćivanje tragedije u Srebrenici, targetiranje Republike Srpske i nazivanje Srba genocidnim narodom ne isplati".

  • Vijesti

  • 15. Jul. 2024  

  • 6

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da FBiH "ne može da koristi Srebrenicu i Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koja je usvojena u UN, kao gorivo za sukobe sa Srbijom i Republikom Srpskom".

Komentarišući govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića na komemoraciji u Potočarima povodom obilježavanja 29 godina genocida u Srebrenici, koji je konstatovao da rukovodstvo Srbije ugrožava mir u regionu, Stevandić je za Tanjug rekao da je "Bećirović čovek koji zauzima medijski prostor samo ako napadne Srbiju i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića".

Kako je naveo, "u Federaciji BiH postoji namera da se tragedija u Srebrenici i rezolucija naplaćuje, poručivši da se naplaćivanje tragedije u Srebrenici, targetiranje Republike Srpske i nazivanje Srba genocidnim narodom ne isplati".

- U nama se mnogo toga promijenilo od usvajanje rezolucije, mi smo mnogo više dostojanstva vratili u politiku. Srbi imaju političke namjere da pokažu svijetu da mora da ih uvaži da brane svoju teritroriju, svoj narod i ustavna prava i u Srbiji, i u Srpskoj i na Kosovu i Metohiji, poručio je on.

Stevandić dodaje da "u momentu kada je BiH nestabilna, Republika Srpska polako zauzima svoje mjesto u svijetu, istakavši da Republika Srska prijee 10 godina nije bila ovolika tema, a biti velika tema znači dobiti mogućnost da nešto objasniš".

- Nikada nije bilo toliko priče koliko je srpskih civila pobijeno u Kravici, Bjelovcu, i to sve sami civili, a da je odmazda u Srebrenici izvršena nad muslimanskim vojnicima koji su učestvovali u tim masakrima. To je sada prvi put izašlo u javnost, to sada znaju islamske i druge zemlje, a to je bio dio geopolitičke agende podrške SAD Bošnjacima, naveo je on.

U momentu kada "postoji srpsko jedinstvo i kada je odnos Srbije i Srpske perfektan", Stevandić kaže da nema potrebe na pozivanje velike Srbije, i dodaje da "bez obzira na podmukle prozivke praćene ružnim riječima o BiH, Srbija uvijek pokaže poštovanje i pijetet prema Potočarima".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...