HUTI SE HVALE NAPADOM NA IZRAEL I NASTAVILI PRIJETITI: "Izazvali smo im paniku i strah"

"To je primoralo više od dva miliona cionista da pobjegnu u skloništa po prvi put u historiji neprijatelja", kaže Saree

  • Svijet

  • 15. Sep. 2024  15. Sep. 2024

  • 0

Glasnogovornik vojske Huti Yahya Saree preuzeo je odgovornost za jutrošnji napad balističkim projektilima na centralni Izrael.

Saree se hvali da je projektil prešao kanal američkih i izraelskih sistema protivvazdušne odbrane i izazvao "strah i paniku" u Izraelu.

"To je primoralo više od dva miliona cionista da pobjegnu u skloništa po prvi put u historiji neprijatelja", kaže on, nakon što su projektili i pokušaji presretanja doveli pod upozorenje Tel Aviv i široki dio pretrpane gradske konurbacije.

Kako je kazao, napad je uslijedio kao odgovor na izraelsko bombardiranje luke Hodeidah u Jemenu u junu i kako bi izvršili "vjersku i etičku dužnost" Huta da podrže Palestince.

Nasrudin Amer, zamjenik šefa ureda za medije jemenskih Huta, opisujući jutrošnji incident kazao je da je projektil ispaljen iz Jemena stigao do Izraela nakon što ga "20 projektila nije uspjelo presresti". Ono što je privuklo još veću pažnju je nastavak posta u kojem napad opisuje kao "početak".

Također, u međuvremenu, zvaničnik Huta Hezama al-Asad zaprijetio je preko mreže X da "dolazi još iznenađenja".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...