ŠOK ZA DŽUDISTU IZ ISTOČNOG SARAJEVA: Nemanja Majdov izbačen iz sporta na 5 mjeseci, OVO je glavni razlog

I"stina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam htio da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada", rekao je Majdov koji nastupa za Srbiju

  • Sport

  • 15. Sep. 2024  

  • 0

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov dobio je petomjesečnu suspenziju. Kako je objavio, privremeno je izbačen zbog kršenja religioznih kodeksa, odnosno jer se krstio prije borbi na Olimpijskim igrama u Parizu.

Odluka vodećih ljudi džudo federacije došla je nakon upozorenja da će biti sankcionisan, čije pismo je Majdov objavio, a sada je došla i kazna na njegovu adresu. Tada Majdov nije htio da se izvini, pa mu je odrezana sankcija.

"Prije 15 dana mi je došla odluka da sam suspendovan na pet mjeseci od Svjetske džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Tačnije zbog krstenja pri ulasku na meč na Olimpijskim igrama", napisao je Majdov.

Sada će biti pet mjeseci bez ikakve dozvole da nastupi na bilo kom turniru i čak pripremama.

"Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama. Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam htio da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada. Gospod mi je dao sve, kako privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promjeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu. Za mene lično ništa novo, samo nova stranica u karijeri i novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lijep i težak sport kao što je džudo, spao na ovakve stvari. Bog mi je podario veliku karijeru, sedam evropskih i tri svjetske medalje. Kad sam počinjao sanjao sam da uzmem barem jednu tu veliku medalju i tako uspijem u životu i životu moje porodice koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Dao nam je mnogo više, a zadužio čak i previše da bih spustio glavu pred njima kad je došlo ili ili. Odmorićemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista u novi početak i nove pobjede. Voli vas Nemanja Majdov, vaš evropski i svjetski šampion", zaključio je džudista iz Istočnog Sarajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...