PROCURILI DETALJI ATENTATA NA TRUMPA: Napadač ga pokušao ubiti s kalašnjikovom dok je igrao golf, slučajni prolaznik je...

FBI je saopćio kako se čini da je Donald Trump bio je subjekt "pokušaja atentata" u njegovom golf klubu na Floridi te da traje istraga, prenijeli su CNN i BBC.

  • Svijet

  • 16. Sep. 2024  16. Sep. 2024

  • 0

Oko 13:30 sati u nedjelju po lokalnom, što je oko 19:30 po našem vremenu, na terenima Trumpovog golf kluba u West Plam Beachu na Floridi odjeknula je pucnjava dok je bivši američki predsjednik tamo igrao golf.

Policija i Tajna služba potvrdile su kako se incident dogodio na golf terenima te da je Trump promptno premješten na sigurno.

Tajna služba i ured lokalnog šerifa održali su konferenciju za novinare na kojoj je šerif rekao da je oko 13:30 sati po lokalnom vremenu stigao poziv iz Tajne službe da je došlo do pucnjave.

Kaže da su poslali policijske jedinice koje su "odmah" zatvorile područje. Šerif je rekao da je viđen muškarac u crnom Nissanu te da su policijski službenici zaustavili vozilo i priveli muškarca.

altŠerif Ric Bradshaw tokom konferencije za novinare (Foto: Chandan Khanna/Afp)

Prema šerifu, puška "u stilu AK-47" izvučena je iz grma gdje je osumnjičeni viđen, zajedno s nišanom, dva ruksaka i GoPro kamerom, kako je prenio BBC.

Rečeno je da osiguranje Tajne službe bivšeg predsjednika uvijek stoji jednu rupu ispred Trumpa kada on igra golf.

Zvaničnik zadužen za obavljanje ove dužnosti u nedjelju je uočio pušku kako viri i odmah je poslao jednog agenta u akciju, rekao je novinarima.

altPronađeni kalašnjikov sa dva ruksaka (Foto: Agencije)

FBI-jev agent Jeffrey Veltri rekao je da FBI sada vodi istragu o incidentu. Dodao je da je više timova na golf terenu i zamolio javnost da izbjegava to područje.

Zvaničnici na pres-konferenciji rekli su da je predsjednik bio "jednu ili dvije rupe" iza pozicije strijelca kada se incident dogodio, oko nekoliko stotina metara.

Šerif je rekao kako ne čini da je osumnjičenik upucan tokom akcije Tajne službe.

Za sada nije jasno je li osumnjičeni pucao i na uposlenike Tajne službe koje je bilo na golf terenu.

Svjedok je vidio osumnjičenika koji je kasnije uhapšen u incidentu u blizini bivšeg predsjednika Donalda Trumpa kako bježi iz grmlja i fotografirao njegovo vozilo, što je dovelo do hapšenja osumnjičenika, prema šerifu okruga Palm Beach, kako prenosi CNN. Policajci su odmah unijeli registraciju u krim centru i otkrili vlasnika vozila te ga zaustavili na autoputu. Kasnije ga je u policijskoj postaji taj isti svjedok identificirao kao napadača.

FBI je saopćio kako se čini da je Donald Trump bio je subjekt "pokušaja atentata" u njegovom golf klubu na Floridi te da traje istraga, prenijeli su CNn i BBC.

U međuvremenu, nakon incidenta na njegovom golf terenu u West Palm Beachu Donald Trump vratio se u svoje odmaralište Mar-a-Lago na Floridi, javlja AP, a prenosi Sky News.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...