NESTVARNE SNIMKE S LICA MJESTA: Za vrijeme debate kandidat za gradonačelnika stolicom udario protivnika, ne kaje se...

U izjavi je jučer insistirao na tome da se ne kaje zbog svojih postupaka.

  • Svijet

  • 17. Sep. 2024  

  • 0

Jedan od kandidata za gradonačelnika brazilskog São Paula drugog je napao stolicom.

José Luiz Datena i Pablo Marçalo raspravljali su, a onda je Datena zamahnuo stolcem prema protukandidatu. Sve je uživo prenosila TV Cultura. Datena je kasnije za TV Cultura rekao da je napao Marçala jer je iznio stare optužbe za seksualno uznemiravanje protiv njega, a koje su odbačene prije nekoliko godina.

 

"Došao je sa slučajem koji je arhiviran, koji policija nije ni istraživala jer nije bilo dokaza. Nešto od prije 11 godina što je izazvalo vrlo ozbiljnu situaciju u mojoj porodici", rekla je Datena. Iako je izbačen iz debate, u izjavi je jučer insistirao na tome da se ne kaje zbog svojih postupaka, piše CNN.

Marçal je primljen u bolnicu Sírio Libanês. Njegov tim saopćio je da je zaprimljen u bolnicu zbog mogućeg prijeloma u predjelu prsnog koša i da je imao poteškoća s disanjem. Bolnica je rekla da je pretrpio ozljedu prsa i zapešća, ali i da nije bilo većih komplikacija.

Preostali kandidati Guilherme Boulos, Marina Helena, Ricardo Nunes i Tabata Amaral nastavili su debatu nakon napada. TV Cultura rekla je da žali zbog incidenta i nastavila je s debatom u skladu s pravilima nakon što su se ostali kandidati složili.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...