ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE S LICA MJESTA: Ukrajinci zadali težak udarac Rusima, gori jedna od najvažnijih ruskih baza u Rusiji...

Stižu prve snimke s lica mjesta.

  • Evropa

  • 18. Sep. 2024  

  • 0

Ruski 107. GRAU arsenal u Toropetsu pretrpio je veliki niz požara nakon napada ukrajinskog drona. NASA-in sistem za praćenje orbitalne paljbe FIRMS pokazuje raširene požare u velikom ruskom skladištu projektila i municije.

alt

Dodatna snimka masivne sekundarne eksplozije u ruskom 107. GRAU arsenalu u Toropetsu nakon uspješnog napada ukrajinskog drona ranije večeras. Veliko rusko skladište projektila i municije pretrpjelo je više eksplozija.

Ukrajinski dronovi uspješno su napali veliko rusko skladište municije koje pripada 107. arsenalu GRAU, u Tverskoj oblasti, Rusija. na snimku se vidi velika serija sekundarnih eksplozija koja potresa goruću rusku bazu.

General ruske vojske Dmitrij Bulgakov 2018. godine je kazao: "Arsenal u Toropetsu omogućuje nam da zaštitimo rezerve projektila i municije od vanjskih utjecaja i osiguramo njihovu sigurnost te sigurnost od požara i eksplozija."

Toropets Arsenal večeras nakon napada ukrajinskog drona:

alt

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...