IAKO JE RIJEČ O ZASTARJELOJ TEHNOLOGIJI: Još jedno obašnjenje zašto se koriste pejdžeri

Kako je moguće da se ovoliki broj uređaja gotovo istovremeno kompromitiraju?

  • Svijet

  • Prije 18h  

  • 0

Dragan Petric, urednik emisije Tech Radar za N1 je komentirao masovne eksplozije pejdžera u Libanonu.

“Namjerno su koristili pejdžere, namjerno su htjeli izbjeći mobilne telefone jer je mobilne telefone lakše pratiti. Nadali su se da će korištenjem pejdžera zapravo izbjeći mogućnost da ih Izraelci prate i špijuniraju”, rekao je Dragan Petric komentirajući eksplozije pejdžera u Libanonu.

Dodao je i da ova tehnologija jest zastarjela, ali da radi na jednoj potpunoj drugoj frekvenciji.

“Zapravo je puno lakše prodrijeti signalu do samog pejdžera nego nekakvoj poruci do mobitela. Može se koristiti u situacijama kada je to potrebno, u nekakvim tajnovitim situacijama ili situacijama hitnosti. U takvim stanjima kada mobilne mreže zataje, pejdžeri i dalje rade”, objasnio je Petric.

Odgovorio je na pitanje kako je moguće da se ovoliki broj uređaja gotovo istovremeno kompromitiraju.

“Evidentno je da je došlo do presretanja isporuke iz tvornice na Tajvanu na putu prema Libanonu”, dodao je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...