ODVAŽNOST I HRABROST U SUSJEDSTVU: Ova žena je našla pitona na ulici, i jednostavno ga odvela kući (FOTO)

Vlasta, medicinska sestra, u svom radnom vijeku naučila je pomagati ljudima, posebno najmlađima, ima veliku empatiju prema ljudima i životinjama.

  • Šareni svijet

  • Prije 4h  

  • 0

Bila sam s psom u šetnji. U Zrinskoj ulici u Slavonskom Brodu vidjela sam dečka i djevojku kako su stali biciklima i gledaju nešto. Prišla sam im bliže i pitala sam dečka je li mu nešto ispalo, on mi je samo rukom pokazao na smotuljak na nogostupu. Imala sam što vidjeti, zmiju s prelijepim šarama smotanu poput pite, rekla je Vlasta Novosel iz Slavonskog Broda koja je u ponedjeljak imala neobičan susret sa zastrašujućim gmazom.

Dodala je da je piton u tom trenu sakrio glavu.

"Najvjerojatnije je to njen način zaštite. Bila je na nogostupu točno na kolnom ulazu u dvorište zgrade. Bojim se i pomisliti što bi bilo da je netko izlazio ili ulazio automobilom u dvorište", kaže Vlasta. Odvažna žena potom je učinila nešto prilično hrabro. Odnijela je pitona kući.

Volontira u HGSS-u

"Bio je jedan gospodin s automobilom u dvorištu, zamolila sam ga da mi da neke rukavice i pronašli smo kartonsku kutiju u koju sam stavila pitona. Donijela sam ga u stan, pozvala sam Udrugu Zmijolovac oni su mi rekli da oni nisu nadležni za grad, već da postoji druga udruga koja bi trebala preuzeti, mislim da se zove Sokolari. Pozvala sam ihi oni su me ljubazno uputili na Službu 112, koji su mi rekli da zmiju odnesem u ZOO prihvatilište u Ruščicu. Tako sam i uradila, sjela sam u automobil i odvezla zmiju. Inače nije mi prvi puta da se susrećem sa zmijama jer sam volonter u HGGS-u, gledala sam ne jednom poskoka u oči. Usput sam potražila nešto o ovoj zmiji koju sam pronašla i koliko sam vidjela radi se o križancu albino i kraljevskog pitona. Predivan je i jako mi je drago što sam ga spasila jer teško da bi preživio u ovim sve hladnijim noćima, a i bez hrane", kaže Vlasta.

altFoto: Ivica Galovic/PIXSELL

Mladi piton je u Ruščici, a Mirko Milec vlasnik ZOO-a već mu priprema nastambu u kojoj temperatura mora biti tridesetak stepeni, piše 24sata.

"Radi se o mladom pitonu, prema mojoj procjeni star je između dvije i tri godine. Po meni bi mogao biti Burmanski piton, koji neće narasti puno više. Pretpostavljam da je bio nečiji kućni ljubimac, da je pobjegao vlasniku ili ga je vlasnik namjerno pustio. Sumnjam da će se vlasnik javiti jer očito ga je ilegalno držao", rekao je Milec.

Posjetila ga je u Zoo-u

Vlasta, medicinska sestra, u svom radnom vijeku naučila je pomagati ljudima, posebno najmlađima, ima veliku empatiju prema ljudima i životinjama. Bez dvojbe prihvatila je poziv da ode s nama do ZOO-a kako bi vidjela pitona kojeg je spasila s ulice.

"Ne mogu vam opisati koliko mi je drago što sam tu lijepu životinju sklonila s ulice, pa pozivam sve koji ubuduće budu u takvoj prilici neka to učini isto, ili najbolje je da nazovu Službu 112 oni će reći što treba uraditi, jer te jadne životinje nisu krive što im uzimamo životni prostor i što ih zatvaramo u neadekvatne prostore", rekla je Vlasta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...