VELIKI PROBLEM ZA VLASNIKE ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA: Pogledajte šta se dogodilo ovom vlasniku Tesle…

Garaža se ispunila gustim dimom.

  • Auto

  • 02. Okt. 2024  

  • 0

Kada je jedna garaža na Floridi poplavljena morskom vodom tokom uragana Helene, parkirani Tesla Model X se zapalio. Vlasti su upozorile vlasnike snimkom s nadzorne kamere. Vatra je izbila iz podnice vozila u nekoliko minuta te se u kratkom vremenu proširila na cijelo vozilo. Garaža se ispunila gustim dimom. Vlada okruga Pinellas upozorila je na Facebooku na slične incidente tokom uragana Helene koji je opustošio Floridu.

Vlasti su upozorile:

-Električna vozila koja su preplavljena slanom vodom mogu se zapaliti.

Izloženost slanoj vodi može oštetiti komponente baterije u električnim vozilima, potencijalno vodeći do opasnih kemijskih reakcija koje bi mogle uzrokovati požar u vozilu. Stanovnici koji su ostavili električna vozila izložena morskoj vodi pozvani su da kontaktiraju lokalne hitne službe.

Uragan Helene u četvrtak se obrušio na sjeverozapad savezne države Floride. Svrstan je u drugu najvišu kategoriju i postizao je brzinu vjetra do 225 km/h. Više od 90 ljudi poginulo je u dosad najjačoj oluji na ovim prostorima. Međutim, taj bi se broj još mogao povećati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...