JAPANSKI UDAR NA KONKURENCIJU: Stižu električni modeli potpuno drugačiji od svega do sada viđenog…

Nova platforma bit će niska i tanka kako bi se omogućila izrada aerodinamički učinkovitijih električnih automobila, ali i atraktivnijih.

  • Auto

  • 14. Okt. 2024  

  • 0

Honda je predstavila tehnologije sljedeće generacije koje će se koristiti u novoj seriji električnih automobila pod nazivom Honda 0. Broj nula simbolizira potpuno novi početak jer Honda tvrdi da će kreće od nule. Sve se radi pod parolama tanji, lakši i pametniji. Honda će prve automobile na temelju nove strategije lansirati na globalno tržište od 2026. godine. Dva automobila Honda je već ilustrirala kroz dva koncepta pod nazivom Saloon i Space-Hub, a u siječnju će pokazati treći, razrađeniji koncept. Automobili Honda 0 će se temeljiti na potpuno novoj platformi.

Nova platforma bit će niska i tanka kako bi se omogućila izrada aerodinamički učinkovitijih električnih automobila, ali i atraktivnijih. Honda vidi ovu tanju platformu kao ključnu za privlačnost njihovih vozila u budućnosti jer trend velikih, visokih SUV-ova koji maskiraju nezgrapnu platformu električnih automobila jednostavno nije put prema naprijed. Barem tako tvrde u Hondi.

Nova platforma također će imati novu tanku bateriju i kompaktni elektromotor. Postavljanjem baterija nisko također se snižava težište te povećava sigurnost i udobnost. Honda je također najavila da će do 2030. predstaviti ukupno sedam modela na globalnoj razini. To uključuje sve, od malih, srednjih do velikih vozila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...