RATNI ZLOČINAC POZIVA SRBE NA USTANAK PROTIV SUDA BIH: "U slučaju da sud osudi Dodika, ta presuda ne smije biti sprovedena!"

"Utamničenje Predsednika RS zbog 'djela' koje mu se stavlja na teret, je korak do 'utamničenja' institucija RS i prava srpskog naroda u BiH", kazao je ovaj penzionirani oficir VRS.

  • Hronika

  • 14. Okt. 2024  

  • 2

Presuđeni ratni zločinac Vinko Pandurević poručio je nedavno s javne tribune u Beogradu da se ni pod koju cijenu ne smije prihvatiti osuđujuća presuda protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika.

"U slučaju da sud osudi Predsednika RS ta presuda ne smije biti sprovedena, jer u tom slučaju ona znači uklanjanje Predsednika RS sa funkcije, obezglavljivanje same Republike i naroda i zato se mora spriječiti narodnom neposlušnoću.

Utamničenje Predsednika RS zbog 'djela' koje mu se stavlja na teret, je korak do 'utamničenja' institucija RS i prava srpskog naroda u BiH", kazao je ovaj penzionirani oficir VRS.

Pandurević kaže kako će u svakom slučaju konsekvence sudskog epiloga biti vidljive i utjecat će na politički život u BiH i RS.

"Dejtonska pozicija RS u ustavnopravnom poretku BiH nije stečena apelima i ne može se braniti molbama, nego svenarodnim i političkim jedinstvom, odlučnošću državnog rukvodstva RS u poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, ne dozvoljavajući gubitak ijedne ustavne nadležnosti date Ustavom BiH i Ustavom RS", poručio je ovaj presuđeni ratni zločinac.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...