PROŠETALA SLAVNOM PISTOM: Napokon i plus size model Ashley Graham na najpoznatijoj reviji donjeg rublja (FOTO)

Ashley Graham, kao ikona body positivity pokreta, često je bila glasna kritičarka Victoria's Secreta zbog njihova neinkluzivnog pristupa.

  • Žena

  • 16. Okt. 2024  

  • 0

Ashley Graham, ikona plus size modelinga i zagovornica body positive pokreta, nedavno je zasjala na pisti Victoria's Secreta, obarajući predrasude i redefinirajući standarde ljepote.

Njezin nastup u čipkastom crnom bodiju i krilima ukrašenim cvijećem privukao je pozornost širom svijeta i pokazao da ljepota dolazi u svim veličinama.

Graham, koja se već dugo bori za uključivost u modnoj industriji, ušla je u historiju kao jedna od prvih plus sizemodela koja je prošetala tom slavnom pistom.

Prva službena plus size manekenka koja je sarađivala s brendom bila je Ali Tate Cutler 2019. godine, kad je brend najavio saradnju s kompanijom Bluebella i proširio svoj asortiman kako bi uključio različite oblike tijela.

Ashley Graham, kao ikona body positivity pokreta, često je bila glasna kritičarka Victoria's Secreta zbog njihova neinkluzivnog pristupa. Njezin je nastup na reviji veliki korak naprijed za brend, koji se očigledno trudi prilagoditi i modernizirati svoju sliku. Mnogi su pozdravili taj korak, iako je Ashley bila jedina manekenka koja je izašla iz okvira "tradicionalne" manekenke Victoria's Secreta, vretenastog tijela i odlučnog hoda, prenosi Zadovoljna.hr.

Ali nisu sve žene Adriane Lime jer puno je onih koje su bliže Ashley Graham.

Ona je dokazala da njezino mjesto u svijetu mode nije definirano brojem na vagi, već samopouzdanjem i autentičnošću koju unosi na pistu.

Ashley GrahamAshley Graham (Foto: Profimedia)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...