ČETIRI VJEŽBE ZA ISTI EFEKAT: Kako bez čučnjeva do podignute zadnjice i zategnutih nogu

Donosimo četiri izvrsne vježbe uz pomoć kojih ćete za samo dvije sedmice učvrstiti i podignuti zadnjicu, zategnuti noge i, još jedan plus, dodatno definisati trbušnjake.

  • Žena

  • 18. Okt. 2024  

  • 0

Ako je suditi po mnogobrojnim programima za vježbanje, čučnjevi predstavljaju najbolje vježbe za podizanje zadnjice i zatezanje nogu. Ali, ne voli ih baš svako. Možda se pitate da li postoji neka alternativa, neke vježbe sa kojima ćete postići isti efekat?

Na sreću, odgovor na ovo pitanje je potvrdan! Donosimo četiri izvrsne vježbe uz pomoć kojih ćete za samo dvije sedmice učvrstiti i podignuti zadnjicu, zategnuti noge i, još jedan plus, dodatno definisati trbušnjake.

 

Most

alt
Lezite na leđa, podignite noge te se stopalima oslonite o zid. Ruke ispružite pored tijela. Lagano podignite donji i srednji dio leđa, vodeći računa da ne pomijerate ramena (kao na slici). Pet sekundi ostanite u tom položaju pa se vratite u početni. To je jedno ponavljanje. Uradite deset.

“Brisač”

alt
Lezite na leđa, zadnjicom se oslonite o zid, a noge ispružite uz njega. Prste od nogu okrenite prema gore te ruke stavite na stomak. Lijevu nogu polako spustite u stranu, ali ne do kraja. Zadržite par sekundi pa vratite u početni položaj. Isto ponovite i sa desnom nogom. Uradite dvadeset naizmjeničnih ponavljanja.

 

Prsti – stopalo

alt
Lezite na leđa, noge podignite uz zid te se petama oslonite o njega. Istovremeno podižući desno rame i ruku, pokušajte da dodirnete lijevo stopalo. Vratite se u početni položaj. Sada podignite lijevo rame i ruku te pokušajte dohvatiti desno stopalo. Uradite dvadeset naizmjeničnih ponavljanja.

Makazice

alt
Zauzmite početni položaj tako što ćete leći na leđa, podignuti zadnjicu, zategnuti noge te se petama osloniti o zid. Laktovima se oslonite o pod, a rukama poduprite leđa. Iz ovog položaja polako spuštajte lijevu nogu prema glavi. Vratite nogu u početni položaj pa isto uradite i desnom nogom. Tokom cijele vježbe vodite računa da su noge zategnute. Uradite dvadeset naizmjeničnih ponavljanja.

(minimagazin.info)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...