ONI KOJI SU IH PRAVILI, TVRDE DA NEMA BOLJIH: Ove pekarske kifle peći ćete jako često, evo recepta...

Radnu površinu malo nauljite, prebacite tijesto, malo ga premijesite i podijelite na 25 jednakih loptica.

  • Gastro

  • 17. Okt. 2024  17. Okt. 2024

  • 0

Sastojci:

250 ml toplog mlijeka

250 ml tople vode

1 kesica suhog kvasca

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

100 ml ulja

800 gr glatkog brašna

Priprema:

1. Zamijesite tijesto

Prvo "aktivirajte" kvaasac, i to tako da ga pomiješate s toplom vodom i šećerom pa ostavite sa strane da se zapjeni, 10-ak minuta. Sada od svih sastojaka i dignutog kvasca zamijesite glatko tijesto i ostavite 45 minuta do sat vremena na toplom, pokriveno čistom krpom, da se digne.

2. Oblikujte

Radnu površinu malo nauljite, prebacite tijesto, malo ga premijesite i podijelite na 25 jednakih loptica. Valjkom razvaljajte svaku lopticu i zamotajte u kiflu. Ostavite 15-ak minuta prije pečenja da se "dignu" u limu za pečenje, pa premažite razmućenim žumancem s malo mlijeka i posipajte sezamom.

3. Ispecite

Stavite peći u rernu zagrijanu na 200 stepeni oko 20 minuta. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...