PREMA INFORMACIJAMA IZ KIJEVA: Rusija Ukrajini vratila posmrtne ostatke nekoliko stotina vojnika

Nema informacija o predaji poginulih ruskih vojnika

  • Evropa

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 0

Rusija je vratila posmrtne ostatke 501 ubijenog ukrajinskog vojnika, rekli su u petak dužnosnici u Kijevu.

Prema riječima vlasti koje su koordinirale predaju, samo u regiji Avdijivka na istoku Ukrajine ubijena su 382 vojnika. Drugi su poginuli u regijama Donjecka blizu Bahmuta i Marinke ili u regiji Lugansk.

Prema riječima osoblja koje je upravljalo predajom posmrtnih ostataka, Međunarodni Crveni križ i nekoliko ukrajinskih institucija bilo je uključeno u vraćanje posmrtnih ostataka vojnika. Nakon što stručnjaci identificiraju tijela, ostaci će biti predani ukrajinskim porodicama na pokop, rekli su, prenosi Hina.

Nema informacija o predaji poginulih ruskih vojnika. U ratu koji Rusija vodi protiv Ukrajine duže od dvije i pol godine, pregovori o povratku poginulih ili o razmjeni zatvorenika među posljednjim su preostalim nitima dijaloga između dviju zaraćenih strana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...