NAPRAVITE ROGE U BIJELOM SOSU VEĆ OVAJ VIKEND: Možete ih poslužiti kao salatu, predjelo ili kao...

(...) laganu večeru.

  • Gastro

  • Prije 3h  Prije 3h

  • 0

Sastojci: 

500 gr roga 

100 gr milerama 

0,1 l mlijeka  

20 gr putera  

2 čehna bijelog luka  

malo svježeg peršuna 

malo harise 

maslinovo ulje 

so i biber 

Priprema: 

1. U jednoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje sa peršunom, sitno sjeckanim bijelim lukom. Ostavite sa strane. 

2. Roge operite, očistite od sjemenki i onda dobro posušite.  

3. Pecite roge u tavi sa poklopcem. 

4. U šerpici rastopite puter sa mileramom i puterom, začinite harisom. 

5. Par minuta prije nego roge budu pečene dodajte smjesu sa bijelim lukom, maslinovim uljem i peršunom. Pecite još 2-3 minute.

6. Roge izvadite na tanjir i prelijte sosom od milerama.

7. Pobiberite i posolite po želji.  

Prijatno!:)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...