OZBILJNO UPOZORENJE IZ NATO-a: Slanje trupa Sjeverne Koreje da se bore na strani Rusije označilo bi...

Južna Koreja je u petak objavila da je Sjeverna Koreja poslala 1.500 vojnika u Rusiju na mornaričkim brodovima od 8. do 13. oktobra, kako bi podržali rat Moskve protiv Ukrajine

  • Svijet

  • Prije 3h  

  • 0

Sjevernokorejske trupe koje bi se pridružile Rusiji u Ukrajini "označile bi značajnu eskalaciju", rekao je u ponedjeljak generalni sekretar NATO-a Mark Rutte.

On je na društvenim mrežama objavio da je razgovarao s južnokorejskim predsjednikom Yoonom Sukom Yeolom o partnerstvu NATO-a i Seula.

Dodao je da su razgovarali i o odbrambeno-industrijskoj saradnji i sigurnosti euroatlantskog i indo-pacifičkog regiona.

"Slanje trupa Sjeverne Koreje da se bore na strani Rusije u Ukrajini označilo bi značajnu eskalaciju", kazao je Rutte.

Južna Koreja je u petak objavila da je Sjeverna Koreja poslala 1.500 vojnika u Rusiju na mornaričkim brodovima od 8. do 13. oktobra, kako bi podržali rat Moskve protiv Ukrajine.

Kako navodi "Yonhap News", pozivajući se na izvor iz Nacionalne obavještajne službe, zvanični Pjongjang planira poslati oko 10.000 vojnika u Rusiju.

U četvrtak je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij također kazao da se Rusija sprema angažirati 10.000 sjevernokorejskih vojnika u borbi protiv Ukrajine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...