JEZIVA SMRT RUSKOG RATNOG ZLOČINCA: Ukrajinski obavještajci objavili snimak, likvidiran načelnik stožera zrakoplovne eskadrile koji je naredio masakr…

Golenkov je bio načelnik stožera zrakoplovne eskadrile koja je bazirana na aerodromu Šajkovka i u službi ima bombardere Tu-22M3.

  • Hronika

  • Prije 3h  

  • 0

Ukrajinski obavještajci izvijestili o likvidaciji ruskog ratnog zločinca umiješanog u barbarski napad na trgovački centar u Kremenčuku.

Dmitrij Golenkov, pilot 52. pukovnije teških bombardera ruskih zračnih snaga, pronađen je mrtav u selu Suponevo u Brjanskoj oblasti.

Bio je pretučen na smrt čekićem po glavi. Golenkov je bio načelnik stožera zrakoplovne eskadrile koja je bazirana na aerodromu Šajkovka i u službi ima bombardere Tu-22M3.

“Bio je uključen u napad na trgovački centar Amstor u Kremenčugu, u kojem su poginule 22 osobe. Također, Golenkov je odgovoran za raketni napad na stambenu zgradu u Dnjepru 14. januara 2023., kada je ubijeno 46 civila Ukrajinaca, među njima i 6 djece”, saopćila je Glavna obavještajna uprava Ukrajine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...