POLITIČKI TRILER U MOLDAVIJI: Referendumska opcija za EU tijesno odnijela pobjedu, Rusi kupili više od 300.000 glasova?!

Producent BBC-ja čuo je ženu koja je glasala na referendumu da pita promatrača na izborima gdje će joj isplatiti novac za glas

  • Evropa

  • Prije 2h  

  • 0

Moldavija se, iako tijesno, ipak odlučila prikloniti proeuropskom putu. Prema informacijama koje stižu iz Moldavije, prebrojani su svi glasovi i opcija ‘DA‘ za ulazak zemlje u EU odnijela je pobjedu.

742.335 glasača zaokružilo je ‘DA‘, a 733.599 ‘NE‘. Razlika je, dakle, 8736 glasova i teško će doći do preokreta.

Producent BBC-ja čuo je ženu koja je glasala na referendumu da pita promatrača na izborima gdje će joj isplatiti novac za glas.

Nakon izlaska s glasačkog mjesta, upitali su je jesu li joj ponudili novac što je ona priznala. Vrlo brzo je postala ljuta na čovjeka koji ju je poslao da glasa jer se više nije odazivao na njene pozive.

- Prevario me - rekla je.

Podsjetimo, još jučer je moldavska premijerka tvrdila da su se Rusi upleli u referendum i da je više od 300.000 glasova kupljeno, a ovo bi svjedočanstvo zaista moglo ići u prilog njenih tvrdnji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...