SRBIN PAO U ŠPANIJI: Opasni kriminalac imao falsifikovane hrvatske dokumente, evo kako se skrivao...

Kako navode, istragu koja je obuhvatala iscrpan nadzor čak nekoliko kuća, stanova, prodavnica i restorana u koje je odlazio, ali i mjesta za rekreaciju koja je posjećivao, preuzeo je Teritorijalni tim pravosudne policije tog grada.

  • Hronika

  • Prije 6h  

  • 0

Državljanin Srbije, koji je već skoro šest godina na potjernici, uhapšen je u velikoj akciji Civilne garde u Costa Blanci. Kako je saopštila španska policija, Srbin koji je imao falsifikovane hrvatske dokumente, priveden je u mjestu Torrevieja po evropskom nalogu za hapšenje koji su za njim 6. decembra 2018. izdale portugalske vlasti. Za njim je potragu, kako navode, raspisao i sud u Madridu.

 

"U decembru prošle godine Civilna garda je imala prvu informaciju da ovaj bjegunac sa dugim krivičnim dosijeom, za kojim se traga, sa porodicom živi u Torrevieji. Kako bi izbjegao hapšenje, koristio je sofisticirane metode prikrivanja, prerušavanja i kontra pratnje", prenijeli su španski mediji, navodeći da je mjesecima trajalo utvrđivanje njegovog identita..

 

Kako navode, istragu koja je obuhvatala iscrpan nadzor čak nekoliko kuća, stanova, prodavnica i restorana u koje je odlazio, ali i mjesta za rekreaciju koja je posjećivao, preuzeo je Teritorijalni tim pravosudne policije tog grada.

 

 

"Iako ga je bilo teško identifikovati jer je stalno nosio šešire, naočare za sunce i bio izuzetno oprezan kako bi eventualno primijetio prisustvo policije, agenti su uspjeli poslije više mjeseci da ga identifikuju", navode oni.

 

Lisice su mu, kako dodaju, stavljene 9. septembra i to dok je kupovao u supermarketu u TorreviejI. Kako navode, nije pružao otpor a agenti su među njegovim stvarima pronašli hrvatsku ličnu kartu na ime druge osobe, sa fotografijom uhapšenog. 

 

"Koristio je falsifikovane dokumente, za slučaj da bude legitimisan. Optužen je sada i za falsifikovanje isprava. Inače, bjegunac koji je poznat policiji kao višestruki povratnik dovodi se u vezu sa krivičnim delima razbojništva uz upotrebu sile, falsikivovanje ali i članstvo u organizovanoj kriminalnoj grupi", navode mediji.

 

Inače, identitet uhapšenog, nije saopšten.

Podsjetimo, u petak je u Barceloni uhapšen i jedan od najtraženijih srpskih bjegunaca, Nikola Vušovič, zvani Džoni sa Vračara, za kojim je Srbija raspisala potjernicu zbog sumnje da je sa Radojem Zvicerom, koji je takođe u bjekstvu, organizovao kriminalnu grupu koja stoji iza tri ubistva i pet pokušaja likvidacija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...