DONALD TRUMP SE "PRISJETIO" ŠTA JE REKAO PUTINU: "Vladimire, ako odeš u Ukrajinu, udarit ću te tako jako..."

Sad, pred izbore, naviru sjećanja.

  • Svijet

  • Prije 5h  Prije 5h

  • 0

Kremlj je rekao da neće biti uvučen u otkrivanje razgovora na visokom nivou nakon što je Wall Street Journal (WSJ) citirao republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa koji je rekao da je prijetio predsjedniku Vladimiru Putinu da će udariti Moskvu u slučaju invazije na Ukrajinu.

Tramp je u intervjuu za WSJ rekao da je upozorio Putina da će ga napasti ako ode u Ukrajinu.

"Vladimire, ako odeš u Ukrajinu, udarit ću te tako jako da ne možeš ni da zamisliš. Pogodit ću sam centar đavolje Moskve", ispričao je Tramp novinaru lista svoj razgovor sa Putinom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će Rusija zauzeti razuman stav i da neće otkriti sadržaj razgovora na visokom nivou.

"Nažalost, veliki broj svjetskih državnika se ne pridržava ovakvog stava i ne brine o higijeni informacija. To im je na duši", rekao je Peskov.

Dodao je i da se "u SAD, u jeku predsjedničke kampanje, može čuti mnogo žučnih i vrlo emotivnih izjava, posebno u posljednjoj fazi kampanje" za novog stanara Bijele kuće. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...