DRAGAN BURSAĆ, BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Sasvim sam siguran da će nauke-od istorije do neuropsihijatrije izučavati fenomen o srBskoj politici..."

-I eto vam (djelimičnog) odgovora, kako je moguće čitav jedan narod zavezati za uzicu i u samo tri decenije prevesti na tamnu stranu povijesti, poručio je Bursać.

  • Mini market

  • Prije 5h  

  • 2

Dragan Bursać, novinar i književnik iz Banje Luke, osvrnuo se na fenomen srpske politike u posljednik 30 godina.

-Sasvim sam siguran da će nauke-od istorije do neuropsihijatrije izučavati fenomen o srBskoj politici u zadnjih tri decenije. Kako je moguće da je jedan toliko degradirao sebe, toliko prekrojio svoju istoriju, toliko omalovažio svoje heroje, a uzvisio zločince, baš je pitanje za neuropsihijatriju?

Kako je moguće da narod koji ima Koču Popovića, Dimitrija Tucovića, Šantića, Ćopića, Milana Mladenovića, Vladimira Arsenijevića..., po diktatu svoje političke elite bira Ljotića, Nedića, Mihailovića, Karadžića, Mladića, Milomira Marića, Vučića i Dodika?

Kako je moguće da taj narod odbaci u tri decenije svoj antifašizam, prigrli nacizam, fašizami kolaboracionizam, istinske rodoljube pošalje u zapećak istorije, proglasi ih autošovinistima i na njihovo mjesto postavi izdajnike i ratne zločince???

Kako je moguće da civilizovan put u evropskoj familiji naroda zamijeni za nekakva azijska druženja sa nakaradnim militantnim proruskim enklavama??? Kako je moguće da se okrene od svojih najvećih sinova i po diktatu svog najvećeg ološa preko noći “zavoli” sramotne otpatke narodne???

Ne znam jeste li čuli istinitu vijest kako se srbijanska “Zona sumraka” gasi. Da, da, to je onaj opskurni časopis sa Trećim svjetskim i krilatim djetetom u naslovima. A znate li zašto se gasi?

Gasi se zbog “političkih pritisaka”, jer u zemlji u kojoj caruje Informer, Alo i Kurir, “Zona sumraka” djeluje kao objektivan medij i nema šta da traži na tom tržištu. I eto vam (djelimičnog) odgovora, kako je moguće čitav jedan narod zavezati za uzicu i u samo tri decenije prevesti na tamnu stranu povijesti, poručio je Bursać.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...