LONDONSKA POLICIJA U STRAHU: Da li će se banda osvetiti za ubistvo njihovog člana?

Kaba je počeo puniti dosje sa samo 13 godina, ali je s vremenom sa sitnijih prijestupa prešao na ozbiljno nasilje. Bio je osuđen na četiri godine zatvora u Zavodu za mlade prijestupnike, ali je 2020. godine pušten.

  • Hronika

  • Prije 3h  

  • 0

Muškarac kojeg je policija prije dvije godine ubila u južnom Londonu zapravo je bio jedan od ključnih članova bande “67”, najopasnije na tom području, otkriveno je u utorak tokom suđenja policajcu Martynu Blakeu, koji je ustrijelio bandita.

Kako prenosi The Telegraph, policija je upucala 24-godišnjeg osuđenog kriminalca Chrisa Kabu. Porodica je tokom suđenja tvrdila kako je Kaba htio promijeniti svoj život i postati arhitekt, ali samo par dana prije smrti pokušao je ubiti rivala usred noćnog kluba. Vlasti vjeruju i da će se banda pokušati osvetiti Blakeu.

"U gotovo 30 godina službe nikad nisam bio toliko zabrinut za dobrobit službenika ili njegove porodice, kao što sam sada. Postoje konkretni podaci koji ukazuju na opasnost za njegov život i da ga članovi bande “67” aktivno traže zbog smrti Kabe", saopćio je viši zvaničnik policije

imageChris Kaba (Foto: Garyrobertsphotography/alamy)

imageMjesto gdje je Kabu upucao policajac (Foto: Thabo Jaiyesimi/zuma Press/profimedia)

Banda “67” iz Brixton‘s Hilla bila je poznati "drill rap kolektiv", čiji su članovi čak bili nominirani za muzičke nagrade. Policija kaže da su također bili kriminalna grupa, koja je proizvela “najveću štetu u Londonu”.

Njihovi članovi bili su osuđeni za ubistva, pucnjave, napade nožem i dilanje narkotika. Policajac koji ga je upucao, u tom trenutku nije znao za njegove kriminalne aktivnosti. Šest dana prije smrti, Kaba je s još trojicom muškaraca prokrijumčario pištolj u noćni klub Oval Space.

Kad je uočio rivala na punom plesnom podiju, počeo je pucati i pogodio ga u nogu. Muškarac je pokušao pobjeći i izašao na ulicu, ali Kaba ga je slijedio i ponovno ga upucao dok je ležao na zemlji. Nakon toga je pobjegao, vozeći Audi Q8 u kojem ga je policija kasnije upucala. Njegov neprijatelj je preživio napad i niko od posjetitelja noćnog kluba nije bio povrijeđen. Tri muškarca koji su bili s Kabom osuđeni su zbog učestvovanja u napadu.

imageHelen Lumuanganu i Prosper Kaba, roditelji Chrisa Kabe (Foto: James Manning/pa Images/profimedia)

imageMjesto gdje je Kabu upucao policajac (Foto: Stephanie Black/alamy/alamy/profimedia)

Samo 24 sata prije smrti, Kaba je učestvovao u još jednom oružanom napadu, ispred osnovne škole u Brixtonu. Trojica maskiranih muškaraca pucali su iz sačmarica u bijeli Mercedes, u kojem su tada bile dvije osobe. Nakon toga su se presvukli i pobjegli u dva različita automobila, od kojih je jedan ponovno bio spomenuti Audi. Isti automobil je također bio povezan s pucnjavom koja se dogodila pet mjeseci ranije.

Kaba je počeo puniti dosje sa samo 13 godina, ali je s vremenom sa sitnijih prijestupa prešao na ozbiljno nasilje. Bio je osuđen na četiri godine zatvora u Zavodu za mlade prijestupnike, ali je 2020. godine pušten. Nedugo nakon toga, vratili su ga u zatvor jer je policija u njegovom automobilu pronašla nož. U aprilu 2022. godine, dobio je zabranu pristupa svojoj trudnoj djevojci zbog porodičnog nasilja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...