RADNIKA NI ZA LIJEKA: Turistička kompanija iz susjedstva već sada traži radnike, nude sezonske nagrade za zaposlenike od 1.000 eura, dar za dijete…

Njihovi hoteli i kampovi i iduće će sezone tražiti više od hiljadu radnika.

  • Ekonomija

  • 12. Nov. 2022  

  • 0

Uz standardne uvjete koji nudi većina hotelskih lanaca, Aminess kažu kako imaju i sezonsku nagradu za zaposlenike od 8.000 kuna (2.000 KM, op. „SB“), božićnicu, regres, dar djetetu, naknadu za rođenje djeteta, kao i jubilarne nagrade i posebne programe za nagrađivanje zaposlenika – od zaposlenika godine do zaposlenika mjeseca i nagrade od 10.000 kuna (2.500 KM op. „SB“), piše Poslovni dnevnik.

Aminess hoteli i kampovi prva su turistička kompanija u susjednoj Hrvatskoj koja već sada kreće s potragom za sezonskim radnicima za iduću godinu. Kampanja naziva "Gdje kolege postaju prijatelji", kako kažu iz ove kompanije trebala bi im omogućiti da prvi pokupe najbolje radnike koji traže posao u turizmu. Njihovi hoteli i kampovi od Istre, Krka pa do juga Dalmacije i iduće će sezone tražiti više od hiljadu radnika, a osim na domaće tržište kampanja je usmjerena i na države u regiji.

“Što se tiče trendova zapošljavanja, očekujemo da će biti slični kao i lani. 1.000 zaposlenika, s naglaskom na kuharima, konobarima, barmenima, sobaricama i recepcionerima. Ove godine krećemo s kampanjom zapošljavanje ranije, a u siječnju planiramo i sudjelovanje na raznim sajmovima, što je za nas velika prilika za upoznavanje zaposlenika, ali i da oni nas upoznaju. Na našim društvenim mrežama ćemo komunicirati sve detalje, pozicije i uvjete”, kaže Marina Jurić, direktorica ljudskih resursa

“U narednom periodu ulažemo milijun i pol kuna u edukaciji i razvoj zaposlenika. Izazov pronalaska radnika je prisutan već godinama, mi ga premošćujemo time što im nudimo benefite i nudimo im prijateljsko okruženje te kroz njegu takve kulture želimo doći do najboljih i najkvalitetnijih ljudi koji žele raditi u turizmu. Novom kampanjom, tražimo baš takve ljude koji dijele naše vrijednosti i spremni su za učenje. Tražimo 1000 novih kolega prijatelja koji su otvoreni učenju, i imamo niz profesionalca koji će ih učiti. Kompanija smo kojima se sezonci rado vraćaju, plaća i benefiti su prvi razlog za to, zatim važnost učenja i edukacija koje mi organiziramo kao i učenje na samom radnom mjestu od iskusnih kolega”, kaže Jurić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...