"TO JE IZGLEDALO SMIJEŠNO I ŽALOSTNO...": Žestoke kritike na račun potencijalnog reprezentativca Bosne i Herecegovine...

Teški dani za Ajax koji je na 16. mjestu na tabeli i koji igra sezonu ispod očekivanja.

  • Sport

  • 10. Okt. 2023  

  • 0

Kraj Ajaxove krize se ne nazire. Novim porazom od AZ-a (1:2) pali su na 16. mjesto prvenstvene tablice, zbog čega se sve više priča o smjeni trenera Mauricea Steijna.

Žestoke kritike trpe i igrači, a na udaru nizozemskih medija našao se i potencijalni bh. reprezentaitvac. Radi se o Jakovu Mediću, koji je ovog ljeta stigao iz njemačkog drugoligaša St. Paulija, a osim početnog bljeska kada je zabio golčinu, nije puno toga pokazao u dresu Ajaxa.

No da bi takvo što uopće uspio, prvo mora dobiti šansu. Nakon 19. augusta i remija kod Excelsiora (2:2) to su mu bile prve minute u Ajaxovu sastavu, i to u početnom.

Ipak, njegova predstava nije oduševila nizozemskog novinara Hugu Borsta. U kolumni za Algemeen Dagblad, kao novinar iz Rotterdama, izrazio je žal zbog takvog Ajaxa koji se nalazi u zoni ispadanja, a potom osuo paljbu.

“Bilo bi pristojno reći da je najbolje odigrao gotovo sve lopte koje su išle po strani ili nazad, a kad bi driblao ili dodavao, to je izgledalo smiješno ili beznadno. Medić ne može braniti, ne može graditi igru, ne može igrati fudbal. Sumnjivo je da je ovog igrača kupio Ajax”, oštro je zaključio Borst.

Teški dani za Ajax koji je na 16. mjestu na tabeli i koji igra sezonu ispod očekivanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...