SADA I SLUŽBENO: Ovo je najgora ekipa Ajaxa u istoriji, prestigli su i generaciju iz davne 1959.

Prethodni negativni rekord držala je generacija iz davne 1959. godine (71). Ajax je u nizozemskoj ligi primio čak 47 golova, najviše od svih klubova u Top 10.

  • Sport

  • 18. Mar. 2024  

  • 0

Ajax nastavlja s lošim predstavama u nizozemskom prvenstvu, u posljednjih sedam kola imaju samo jednu pobjedu, a u nedjelju su uspjeli izbjeći poraz na gostovanju kod Sparte iako su gubili 2:0. 

Arno Verscheuren je dvaput pogodio za Spartu, ali su Akpom i Bergwijn osvojili bod za momčad iz Amsterdama.

Ajax je u ovoj utakmici srušio negativan klupski rekord jer je ove sezone u svim takmičenjima primio čak 72 gola.

Prethodni negativni rekord držala je generacija iz davne 1959. godine (71). Ajax je u nizozemskoj ligi primio čak 47 golova, najviše od svih klubova u Top 10.

Očito je da razloge vrlo loših ovosezonskih rezultata treba tražiti u očajnoj igri odbrane. Najtrofejniji nizozemski klub trenutno je na petom mjestu lige.

U derbiju kola vodeći PSV je golom Riccarda Pepija u sedmoj minuti nadoknade vremena pobijedio Twente 1:0 i tako zadržao deset bodova prednosti u odnosu na Feyenoord.

Twente je treći s 53 boda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...