VELIKA EVAKUACIJA NA SJEVERU IZRAELA, NIŠTA OD PRIMIRJA: Netanyahu prijeti -"Nacija se približava sudbonosnom trenutku..."

Prema najnovijim informacijama, dosad je u ratu ubijeno 2.750 Palestinaca. Još 9.700 ranjeno je u izraelskim napadima, saopćilo je ministarstvo zdravstva Gaze.

  • Evropa

  • 16. Okt. 2023  

  • 0

Izraelska skora invazija na Gazu mogla bi se pretvoriti u okupaciju od 18 mjeseci kako bi se rasturila "krvoločna čudovišta" Hamasa, tvrde diplomatski izvori.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je i da se nacija približava sudbonosnom trenutku. Netanyahu je rekao da se danonoćno vrše pripreme za pokretanje kopnene ofenzive, s gotovo 400.000 vojnika koji se spremaju za bitku u Gazi na samoj granici.

Izrael je najavio evakuaciju stanovnika koji žive u 28 gradova u blizini granice s Libanonom. Izraelci koji žive unutar nešto više od 2 km od Libanona zamoljeni su da odu u pansione negdje drugdje, prema izraelskom ministarstvu odbrane.

Čini se da su granični sukobi eskalirali između boraca libanonskog Hezbolaha i izraelske vojske, upozorile su UN-ove mirovne snage. Hezbolah je jučer napao položaje izraelske vojske i pogranično selo Shtula, dok je Izrael uzvratio udarima.

Prema najnovijim informacijama, dosad je u ratu ubijeno 2.750 Palestinaca. Još 9.700 ranjeno je u izraelskim napadima, saopćilo je ministarstvo zdravstva Gaze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...