OBJAVLJEN NOVI SNIMAK HAPŠENJA BRAĆE HOFMAN VIDOVIĆ: Policija upala u luksuzni restoran, pa ih bacila na pod (VIDEO)

Ljuban Vidović je nekadašnji šampion Evrope u kik-boksu, a protiv njega se vodio postupak u BiH jer je sa bratom Miljanom navodno oteo Nenada Jakovljevića iz Bijeljine, maja 2018. godine. 

  • Regija

  • 10. Nov. 2023  10. Nov. 2023

  • 0

U jednom luksuznom restoranu u tržnom centru u Beogradu uhapšeni su kikbokseri braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović

Kako se vidi na dramatičnom snimku, policajci upadaju u lokal i bacaju na pod braću Hofman. 

Oni su u tom restoranu bili u društvu advokata Gorana Karadarevića, kojeg je također policija sprovela iz restorana. 

"Sjedili smo za istim stolom i onda su me greškom priveli sa njima. Oni su dovedeni na informativni razgovor u svojstvu građana, sada čekam da me pozovu kao njihovog branioca ukoliko budu osumnjičeni", poručio je advokat Karadarević za Blic. 

Podsjetimo, braća Hofman u fokusu su javnosti posljednjih dana pošto su se na društvenim mrežama pojavili video snimci na kojima se vidi kako maltretiraju ljude. 

Riječ je o kik-bokserima čija je sportska karijera ostala u sjenci brojnih incidenata, a kojima se sudilo zbog otmice muškarca. 

Vidovići su proteklih dana snimljeni kako prijete radnicima. Najprije je osvanuo snimak na kome Ljuban Vidović prijeti radnicima kafića "Street" u Modriči, uz tvrdnju da reketira pola Beograda, a potom je objavljen video i kako njegov brat Miljan šamara konobora. Snimak je navodno nastao na Fruškoj Gori. 

Skupština grada Modriča danas je zbog navedenih incidenata skratila radno vrijeme ugostiteljskim objektima. 

Riječ je o bivšim prvacima u kik-boksu, mada se o njima u medijima češće pisalo u kontekstu incidenata. Jedan od njih, Miljan, snimljen je i prije nekoliko mjeseci sa batinašima u Pančevu, uoči protesta poljoprivrednika u tom mjestu. Sa huliganima je tada u društvu bio i generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić. 

Inače, Ljuban Vidović je nekadašnji šampion Evrope u kik-boksu, a protiv njega se vodio postupak u BiH jer je sa bratom Miljanom navodno oteo Nenada Jakovljevića iz Bijeljine, maja 2018. godine. 

Za Ljubanom se dugo tragalo, a predao se u septembru 2022. godine i priznao da je zajedno s bratom oteo Jakovljevića, kako bi mu naplatili dug. Okružni sud u Banjaluci osudio ga je na godinu dana zatvora, međutim Ljuban ju je zamijenio za novčanu kaznu u iznosu od 18.050 KM, koju je platio. 

"Sud je 24. marta 2023. godine, donio rješenje kojim je usvojen zahtjev branioca osuđenog LJ. V. i kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, u koju kaznu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru u trajanju od 26. 9. 2022. godine do 30. 9. 2022. godine, na koju je osuđen pravosnažnom presudom ovog suda zbog krivičnog djela otmica, zamijenjena je novčanom kaznom u iznosu od 18.050 KM, računajući svaki dan zatvora po 50 KM. Navedena novčana kazna je plaćena", pisali su mediji, pozivajući se na navode Okružnog suda u Banjaluci. 

Sa druge strane, Miljan Vidović, boreći se pod zastavom Srbije, osvojio je 2013. godine titulu šampiona svijeta u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilograma. O njemu su mediji pisali prije izvjesnog vremena, da je bio privatno obezbjeđenje izvršiteljima koji su došli da oduzmu kuću porodici Kocić u Ulici Maksima Gorkog. 

Mediji su pisali i da se braće Vidović odrekao njihov otac, poznati zanatlija i bokser Miodrag Vidović zvani Hofman. Navodno ih se odrekao zbog toga što su "otišli u kriminal, a ne u boks". 

Vidovići su o tome govorili u emisiji na televiziji "Hepi". 

"Nemamo ništa loše o njemu da kažemo, jednostavno nemamo iste životne ciljeve. On je stvarno dobar bokser, dvostruki prvak", rekao je Miljan u emisiji. 

On je potvrdio u emisiji da je njihov otac napisao testament, da ih se odriče, preko novina. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...