ROČIŠTE ZA BACANJE BOMBE NA KUĆU IRFANA ČENGIĆA: Osumnjičeni negiraju da su bili na toj lokaciji, tvrde da imaju dokaze

Na prijedlog postupajućeg tužioca, Dragana Slijepčevića, određivanje jednomjesečnog pritvora zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

  • Hronika

  • 04. Apr. 2024  

  • 1

U Općinskom sudu u Sarajevu održano je ročište u krivičnom predmetu protiv osumnjičenih Benjamina Aganovića, zvanog Benjo i Mirze Hasanbegovića, zvanog Žuti. Osobe se sumnjiče da su bacile bombu na kuću načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića, izvještava N1.

Na prijedlog postupajućeg tužioca, Dragana Slijepčevića, određivanje jednomjesečnog pritvora zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Odbrana osumnjičenih, predložila je da Sud odbije prijedlog mjere pritvora

Advokat Benjamina Aganovića, Darko Stojakovića, i advokat Mirze Hasanbegovića, Muhidin Kapo, protive se određivanju mjere pritvora. Kako navode, ne može se iz dokaza izvesti da su počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Advokat je naveo da je osumnjičeni Benjamin Ajanović teski psihički bolesnik, te da na osnovu toga prima redovnu terapiju.

Odbrana je uložila i materijalne dokaze, kako bi to potvrdili.

Benjamin Aganović u svom izlaganju negirao je počinjenje krivičnog djela i naveo da se nije nalazio na mjestu dogadjaja.

“Bio sam kući, imam videonadzor, otac može dostaviti kada sam ulazio i izlazio iz kuće”, rekao je Benjamin i dodao da Mirzu nije vidio duže vrijeme.

Mirza Hasanbegovic je naveo: “Bio sam kući, moji roditelji to mogu potvrditi. Mogu i kamere potvrditi”.

Advokat Mirze Hasanbegovića, Muhidin Kapo naveo je kako je riječ o neozbiljnom prijedlogu kantonalnog tužilaštva, te da je preuranjeno sa lišavanjem slobode. Kapo dodaje da nema dokaza koji bi potvrdio osnovanu sumnju za određivanje mjere pritvora.

Osumnjičeni su u prostorijama za zadržavanje, do odluke Suda.

Inače, obojica su u više navrata osuđivani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...