TUKLI SU SE ŠTAPOVIMA, PALICAMA, GAĐALI BAKLJAMA: Cure novi detalji sukoba u centru Mostara..

Iste informacije ima i najpopularnija navijačka stranica.

  • Hronika

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 0

Jučer su se oko 20:30 sati na Španjolskom trgu u Mostaru sukobile dvije skupine navijača Veleža i Zrinjskog, poznatiji kao Red Army i Ultrasi.

„Slobodna Bosna“ je izvijestila da je više osoba ozlijeđeno, a srećom ozljede nisu opasne po život.

Jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede. Prema informacijama koje imamo, Red Armyjevci su isprovocirani grafitom napali Ultrase.

Iste informacije ima i najpopularnija navijačka stranica hooligans.cz

Prema njihovim informacijama, oko 70-ak Red Armyja je napalo 200 Ultrasa.

Ozlijeđenih ima na obje strane, a tukli su se štapovima, palicama, kaiševima i gađali bakljama.

Spriječena veća eskalacija

Iako su se na društvenim mrežama pojavili komentari koji minimiziraju značaj sukoba, policijski izvori naglašavaju da je brza i učinkovita reakcija spriječila eskalaciju koja je mogla dovesti do ozbiljnijih posljedica. "Ovo je bio širi problem, ali zahvaljujući ispravnom i brzom djelovanju policije, situacija je stavljena pod kontrolu", izjavio je jedan policijski službenik. 

Adil Šuta, ministar u Vladi HNK, objavio je šta je prethodilo sukobu.



"Danas je na stadionu 'Pod Bijelim brijegom' trebala biti odigrana utakmica 10. kola Druge lige Federacije -Jug, između HNK Kruševa i UŠS Fortuna Mostar. Zbog nemilih događaja i napada na igrače Fortune, koji su se desili neposredno prije utakmice, ista je odgođena! Pet do šest osoba, koji su nosili palice (kostolomce), ušli su u svlačionicu i nanijeli teže povrede jednom igraču UŠS Fortuna Mostar", naveo je Šuta i dodao:

"Najoštrije osuđujem huligansko ponašanje, pozivam nadležne organe da preduzmu sve potrebne mjere i nađu trajno riješenje za ovakve postupke, te da ne dopuste eskaliranje situacije kakvo se dogodilo večeras."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...