EKSKLUZIVNO: S „Bijelim dugmetom“ na back stageu Doma mladih, Brega, Alen i Tifa izbliza…

„Slobodna Bosna“ donosi ekskluzivni snimak s backstagea Doma mladih u Sarajevu.

  • Show

  • 12. Maj 2024  12. Maj 2024

  • 2

“Bijelo dugme” je sinoć u prepunom sarajevskom Domu mladih i na fenomenalan način otvorilo slavljeničku turneju povodom 50. rođendana.

 Nakon što je legendarna grupa izvela svojih 30 velikih hitova, publika je zadovoljna napustila kultno sarajevsko okupljalište. Od prve do posljednje sekunde publika je horski pjevala pjesme uz koje su mnogi odrastali.

Mladen Vojičić Tifa je prvi otpjevao 13 kompozicija, među kojima i „Padaju zvijezde“,„Svi marš na ples“, „Lažeš zlato“, „Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac“, „Lipe cvatu“…

Potom se na bini fenomenalnom Goranu Bregoviću, Điđiju Jankeliću na bubnjevima, Zoranu Redžiću na basu i Ogiju Radivojeviću pridružio Alen Islamović koji je također otpjevao 13 hitova, između ostalih „Šta ima novo“, „Na zadnjem sjedištu moga auta“, „A i ti me iznevjeri“, „Napilese ulice“… Svi zajedno su na bis izveli „Hajdemo u planine“, „Đurđevdan“, „Ima neka tajna veza“ i„Ružicu“. Ima noći koje hoćete da zaboravite, ima noći koje pamtite.

Popis pjesama za nastup "Dugmeta" zalijepljen za pod Doma mladih (Foto: SLOBODNA BOSNA)

-Nadam se da ćete pamtiti ovu noć kad smo bili u Sarajevu, kad smo pjevali stare pjesme i kad nam je bilo lijepo, rekao je Goran Bregović na kraju nastupa.

„Slobodna Bosna“ donosi ekskluzivni snimak s backstagea Doma mladih u Sarajevu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...