VUČIĆ O GLASANJU O REZOLUCIJI: "Biće razočaravajućih vijesti po pitanju stavova nekih država"

On je naveo i kako vjeruje da će „mnogi koji će glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, sutra govoriti da je to za dobro Srbije“.

  • Regija

  • 21. Maj 2024  

  • 6

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će tokom glasanja o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici biti "razočaravajućih vijesti" po pitanju stavova nekih država.

"Dobili smo podatke, biće naravno razočaravajućih vesti po pitanju stavova nekih država od kojih nismo očekivali da nam ‘zabiju nož u leđa’, ali očekivali smo velike pritiske i znali smo da će biti promene stavova. Ćutali su sve vreme, ali su se priklonili onima koji su veliki i jaki“, izjavio je Vučić novinarima u obraćanju iz Njujorka.

On je naveo i kako vjeruje da će „mnogi koji će glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, sutra govoriti da je to za dobro Srbije“.

"Ponoviće praznu priču kako to nije kolektivna krivica srpskog naroda", kazao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao kako će biti „i"onih koji će izdržati pritiske".

"Paradoksalno je da će sednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija da otvore Nemci, da nam ponovo sude, ja ću odgovoriti i uzvratiti na svaki udarac, a imaćemo dovoljno prijatelja koji će se pokazati u četvrtak uveče", zaključio je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...