ZAŠTITA USTAVNOSTI: Zastupnici SDA, DF i SBIH podnijeli zahtjev Ustavnom sudu FBiH za donošenje privremene mjere

U cilju sprečavanja nastanka štetnih posljedica za ustavnost u Federaciji Bosne i Hercegovine...

  • Politika

  • 22. Maj 2024  22. Maj 2024

  • 5

Zastupnica SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Jasmina Bišćević Tokić objavila je da je danas u ime klubova zastupnika SDA, DF i SBiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Ustavnom sudu FBiH podnijela zahtjev za donošenje privremene mjere u predmetu U-7/24 koji će Sud razmatrati na svojoj sjednici koju je zakazao za 27.maj ove godine.

U zahtjevu je, pored ostalog, navedeno:

"U svojstvu aktivno legitimisanih podnosilaca zahtjeva za rješavanje spora između 40 zastupnika i rukovodstva Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, a u cilju sprečavanja nastanka štetnih posljedica za ustavnost u Federaciji Bosne i Hercegovine, podnosimo zahtjev Ustavnom sudu Federacije BiH da u predmetu zavedenom pod brojem U-7/24, shodno odredbama Poslovnika Ustavnog suda Federacije BiH („Službene novine Federacije BiH“ broj: 4/10 i 18/16) donese Rješenje o privremenoj mjeri kojom se Predstavničkom domu Parlamenta FBiH nalaže da, do donošenja konačne odluke Ustavnog suda FBiH u predmetu U-7/24, odloži razmatranje izbora sudije Ustavnog suda BiH kojeg bira Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH".

SDA, DF I SBIH PODNIJELI ZAHTJEV USTAVNOM SUDU FBIH ZA DONOŠENJE PRIVREMENE MJERE Danas sam u ime klubova zastupnika...

Objavljuje Jasmina Biscevic TokicSrijeda, 22. svibnja 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...