JADRANKA KOSOR, BIVŠA PREMIJERKA REPUBLIKE HRVATSKE: Možete vrijeđati, mrzitelji. Rezolucija o genocidu u Srebrenici je...

Prijedlog Njemačke i Ruande prošao je uprkos žestokom lobiranju Srbije protiv rezolucije.

  • Regija

  • 24. Maj 2024  

  • 2

-Možete vrijeđati, mrzitelji. Rezolucija o genocidu u Srebrenici je usvojena, objavila je na svom profilu na društvenoj mreži X bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, nakon što je Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila Rezoluciju kojom se 11. juli proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

- Hvala svima koji su glasom podržali (Rezoluciju) - poručila je Kosor.

Podsjetimo, države članice Ujedinjenih nacija izglasale su da se 11. jul proglasi godišnjim danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici 1995. godine. Prijedlog Njemačke i Ruande prošao je uprkos žestokom lobiranju Srbije protiv rezolucije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...